Vesti
Ratni zločini

Još jedna osoba optužena za ratni zločin

Kosovska policija uhapsila je danas još jednu osobu zbog navodnog ratnog zločina počinjenog u opštini Istok.
Još jedna osoba optužena za ratni zločin
Ilustracija (Foto BIRN)

„Policijski istražitelji Uprave za istraživanje ratnih zločina uspeli su da lociraju i uhapse Ž. Z. (1954), osumnjičenog za krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva počinjen u periodu 1998-1999. u opštini Istok“, saopšteno je iz Kosovske policije.

Prema navodima policije, osumnjičeni je tokom sukoba bio komandir policijske stanice u selu Rakoš u opštini Istok.

Uhapšeni se trenutno nalazi u prostorijama Uprave za istraživanje ratnih zločina, gde se očekuje njegovo ispitivanje u prisustvu branioca.

Ovo je inače drugo po redu hapšenje za manje od 24 časa, a u vezi sa ratnim zločinom u opštini Istok.

Na Merdaru je sinoć uhapšen Srbin M. P, a prema navodima policije,  reč o nekadašnjem načelniku policije u Istoku.Ostale vesti

Albanac na suđenju Tačiju izjavio da mu je OVK otela i ubila članove porodice
Suđenje bivšem komandantu OVK Hašimu Tačiju i saoptuženima za zločine na Kosovu i u Albaniji, 1998-99. godine nastavljeno je u Hagu iskazom svedoka optužbe o tome kako mu je OVK 1998. godine otela i ubila članove porodice.
  • 25.09.2023
U Crnoj Gori uhapšen državljanin Srbije osumnjičen za ratne zločine u Peći

Crnogorska policija uhapsila je državljanina Srbije M.V. (61) zbog sumnje da je tokom 1999. godine počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva na Kosovu, saopšteno je iz policije.

  • 25.09.2023
Određen jednomesečni pritvor trojici Srba optuženih za ratni zločin
Specijalno odeljenje Osnovnog suda u Prištini odredilo je jednomesečni pritvor Iliji Elezoviću, Draganu Miloviću i Zoranu Kostiću, Srbima koji su juče privedeni a koji se sumnjiče za "ratne zločine protiv civilnog stanovništva".
  • 21.09.2023
Uhapšeni Srbi na saslušanju pred Osnovnim sudom
Trojica juče uhapšenih Srba pojavila su se danas pred Osnovnim sudom u Prištini gde će se obaviti njihovo saslušanje. 
  • 21.09.2023
D.M. i Z.K. određeno policijsko zadržavanje
Bivšem pripadniku Kosovske policije D.M., koji je danas uhapšen u Zvečanu, određeno je 48-časovno zadržavanje, njemu se stavlja na teret navodno maltertiranje civila u Vučitrnu za vreme rata, potvrdio je njegov branilac, advokat Miloš Delević za KoSSev. Policijsko zadržavanje određeno je i Z.K. iz Prilužja.
  • 20.09.2023
Advokat Pantović: Elezović prebačen u bolnicu, tereti se za ratni zločin
Advokat Ljubomir Pantović, pravni zastupnik uhapšenog Ilije Elezovića iz Severne Mitrovice, kaže za Radio Kim da je njegov klijent zbog pogoršanog zdravstvenog stanja nakon današnjeg hapšenja prebačen u prištinsku bolnicu.
  • 20.09.2023