Vesti
Ratni zločini

Još jedan pripadnik OVK pozvan u Hag

Bivši pripadnik OVK Gani Koci dobio je poziv Specijalnog Suda za razgovor u svojstvu svedoka.
Još jedan pripadnik OVK pozvan u Hag
Zgrada Specijalnog suda u Hagu (Foto RSE)

Vest je objavio Koci na društvenoj mreži Fejsbuk.

„Dragi saborci, prijatelji i drugovi. Upravo sam dobio poziv od Specijalizovanog Tužilaštva da se 18. marta 2021. pojavim u Hagu kao svedok. Bez obzira u kakvom sam svojstvu pozvan, biću ono što sam bio u ratu i ko sam danas, uvek u odbranu pravednog rata Oslobodilačke Vojske“, navodi se obajvi.Ostale vesti

Porodica Zorana Đokića iz Peći traži pravično suđenje
Porodica Zorana Đokića (50) iz Peći, koji je pre dva meseca u Prištini prvostepenom presudom osuđen na 12 godina zatvora za ratni zločin, uputila je apel institucijama i organizacijama koje zastupaju i štite ljudska prava, da pomognu kako Zoran ne bi bio i pravosnažno osuđen za dela koja nije počinio.
  • 14.04.2021
Gucatijevi advokati traže njegovo hitno puštanje iz pritvora

Branioci predsednika Udruženja ratnih veterana OVK Hisnija Gucatija podneli su zahtev sudiji Specijalizovanih veća Kosova sa sedištem u Hagu da on pod hitno bude pušten iz pritvora, bilo pod uslovima koje sud odredi, ili bez njih.

  • 07.04.2021
Muškarac albanske nacionalnosti uhapšen zbog ratnih zločina u Srbici
Jedna osoba je uhapšena zbog ratnih zločina protiv civilnog stanovništva tokom rata na Kosovu. Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je da je uhapšena osoba M.A. albanske nacionalnosti sa srpskim državljanstvom.
  • 31.03.2021
Istražuje se identitet osobe koja je Udruženju veterana OVK dostavila podatke
Završena je Treća statusna konferencija u procesu protiv predsednika i potpredsednika Udruženja ratnih veterana OVK Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja pred sudijom za prethodni postupak Specijalizovanih veća Kosova sa sedištem u Hagu.
  • 30.03.2021
Nastavak procesa protiv Haradinaja i Gucatija
Treća statusna konferencija u procesu protiv predsednika i potpredsednika udruženja ratnih veterana OVK Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja će biti nodržana danas.
  • 30.03.2021
Tužilaštvo u Hagu će u decembru biti spremno za suđenje Tačiju i saoptuženima
Tužilaštvo suda za zločine OVK u Hagu biće u decembru ove godine spremno za suđenje bivšem zapovedniku OVK Hašimu Tačiju i trojici saoptuženih za zločine na Kosovu i u Albaniji, 1998-99. godine.
  • 24.03.2021