Vesti
Ratni zločini

Još jedan Haradinajev savetnik zbog zdravstvenog stanja neće moći na ispitivanje u Hag

Bivši načelnik Oslobodilačke vojske Kosova, savetnik premijera Ramuša Haradinaja, Naim Maljoku pozvan je na ispitivanje od strane Specijalnog suda, prenosi Gazeta Express.
Još jedan Haradinajev savetnik zbog zdravstvenog stanja neće moći na ispitivanje u Hag
Foto: kosovapress.com

Ovo je saopštio sam Maljoku putem Fejsbuka, napisavši da je danas dobio poziv iz Slovenije.

Naveo je da je pozvan kao svedok i da ga je ovaj sud prvi put sada kontaktirao.

Maljoku je pre samo nedelju dana otpušten iz bolnice zbog teškog zdravstvenog stanja, a naveo je i to da je najavio da neće moći da putuje u Hag.

„Saborci, rođaci i prijatelji. Obaveštavam vas da sam danas, putem telefona i na slovenačkom jeziku kontaktiran od Haškog suda sa pozivom da se javim u narednim danima radi saslušanja u svojstvu svedoka. Takođe vas obaveštavam da je ovo prvi put da sam kontaktiran od ovog suda. Obavestio sam sud da zbog otežanog zdravstvenog stanja ne mogu tamo da otputujem. Moja posvećenost borbi mog naroda za slobodu, krunisana time što sam bio visoki oficir OVK u ratu, čini me da budem ponosan čitavog života ostavljajući najcenjenije nasledstvo za moje potomke“, napisao je Maljoku.Ostale vesti

Advokat Vasić: Potvrda presude Krstiću skandal koji ne čudi
Odluka Apelacionog suda da Zlatanu Кrstiću potvrdi presudu kojom je kažnjen sa 14 godina i šest meseci zatvora je skandal koji ne čudi, smatra advokat Dejan A. Vasić.
  • 02.12.2021
Haški sud odbio uslovno puštanje Hašima Tačija
Specijalizovano veće Kosova u Hagu odbilo je zahtev za uslovno puštanje na slobodu bivšeg kosovskog predsednika i jednog od lidera OVK Hašima Tačija i pored garancija policije, javila je Ekonomija onlajn.
  • 01.12.2021
Sud odbio odbacivanje optužnica protiv Gucatija i Haradinaja

Specijalni sud odbio je zahtev odbrane da se odbaci optužnica protiv dvojice bivših lidera OVK, Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja.

  • 27.11.2021
Podignuta optužnica protiv lica za učešće u terorističkoj organizaciji ISIS
Specijalno tužilaštvo Kosova je podiglo optužnicu Osnovnom sudu u Prištini protiv osobe sa inicijalima S.K. za učešće u aktivnostima ISIS-a. Okrivljeni S.K. je izvršio krivično delo organizovanje i učešće u terorističkoj grupi iz člana 143 stav 2 Krivičnog zakonika Kosova, navodi se u saopštenju Specijalnog tužilaštva.
  • 24.11.2021
U Svetim Arhangelima svečano obeležen Sabor svetog Arhangela

U manastiru Sveti Arhangeli kod Prizrena danas je svečano obeležen Sabor svetog Arhangela Mihajla – Aranđelovdan.

  • 21.11.2021
Hag: Nastavak suđenja Mustafi saslušanjem sedmog svedoka

Pred Specijalim sudom u Hagu danas će biti nastavljeno suđenje bivšem pripadniku Oslobodilačke vojske Kosova Saljihu Mustafi.

  • 18.11.2021