Vesti
Ratni zločini

Ivanovićeva odbrana očekuje poništenje presude

Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative SDP, u pritvoru je 30 meseci. Još se čeka odgovor Višeg suda na prvostepenu presudu kojom je osuđen na devet godina zatvora, zbog navodnog ratnog zločina počinjenog tokom sukoba na Kosovu.
Ivanovićeva odbrana očekuje poništenje presude
Oliver Ivanović (Foto arhiva Kim)

Odbrana i Ivanovićeva porodica ipak ne gube nadu i očekuju poništavanje presude.

U slučaju Olivera Ivanovića u toku je žalbeni postupak. Advokati nemaju informacije koliko je sudsko veće Apelacionog suda odmaklo u razmatranju njihove žalbe na prvostepenu presudu. Odbrana je žalbu podnela u martu ove godine.

Prognoze advokata su da drugostepena sednica suda bude održana na jesen, u oktobru ili novembru. Optimisti su iako izjašnjavanje drugospetenog suda dugo traje. Optimista je i Oliver Ivanović, sa kojim su advokati stalno u kontaktu.

Dokazi su takvi da je Ivanović osuđen na osnovu tvrdnje jednog svedoka. U porodici Ivanovića ističu da su ubeđeni u njegovu nevinost.

U grupi optuženih sa Oliverom Ivanovićem bile su još četiri osobe. Sem njega, svi su oslobođeni.Ostale vesti

Haški sud odbio uslovno puštanje Hašima Tačija
Specijalizovano veće Kosova u Hagu odbilo je zahtev za uslovno puštanje na slobodu bivšeg kosovskog predsednika i jednog od lidera OVK Hašima Tačija i pored garancija policije, javila je Ekonomija onlajn.
  • 01.12.2021
Sud odbio odbacivanje optužnica protiv Gucatija i Haradinaja

Specijalni sud odbio je zahtev odbrane da se odbaci optužnica protiv dvojice bivših lidera OVK, Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja.

  • 27.11.2021
Podignuta optužnica protiv lica za učešće u terorističkoj organizaciji ISIS
Specijalno tužilaštvo Kosova je podiglo optužnicu Osnovnom sudu u Prištini protiv osobe sa inicijalima S.K. za učešće u aktivnostima ISIS-a. Okrivljeni S.K. je izvršio krivično delo organizovanje i učešće u terorističkoj grupi iz člana 143 stav 2 Krivičnog zakonika Kosova, navodi se u saopštenju Specijalnog tužilaštva.
  • 24.11.2021
U Svetim Arhangelima svečano obeležen Sabor svetog Arhangela

U manastiru Sveti Arhangeli kod Prizrena danas je svečano obeležen Sabor svetog Arhangela Mihajla – Aranđelovdan.

  • 21.11.2021
Hag: Nastavak suđenja Mustafi saslušanjem sedmog svedoka

Pred Specijalim sudom u Hagu danas će biti nastavljeno suđenje bivšem pripadniku Oslobodilačke vojske Kosova Saljihu Mustafi.

  • 18.11.2021
Ćerkinaj: Zločinac je zločinac, bez obzira na ime i prezime
Procesom protiv Saljiha Mustafe počeli su praktično sudski postupci pred Specijalizovanim većima u Hagu, a izjave su dali i prvi predstavnici žrtava. Jedan od koordinatora Resursnog centra Bajram Ćerkinaj kaže da je prioriter njihovog udruženja istraživanje sudbine nestalih lica bez obzira na političke okolnosti i odnose.
  • 18.11.2021