Vesti
Ratni zločini

Ivanović: Nedostajao mi je osećaj slobode

"Tražićemo da se sudski postupak ubrza, mene i advokate interesuje da se ovo što pre završi“, kaže Oliver Ivanović nakon puštanja da se brani sa slobode.
Ivanović: Nedostajao mi je osećaj slobode
Oliver Ivanović (Foto arhiva Kim)

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović rekao je za RTV Kim da nije u potpunosti šokiran odlukom suda da se brani sa slobode, jer su ga na to već pripremali advokati.

Ipak, navodi da nije verovao u dobronamernost Tužilaštva i Suda. Kaže da je ovo je nešto što je normalan korak, jer sa događajem koji mu se stavlja na teret nema nikave veze.

„Takav sam dogovor imao sa advokatima, da ćemo mi tražiti ubrzanje postupka. Nas interesuje da se ovo što brže i bolje završi. Ali, to je jednostavno u rukama suda i sudija i oni će odlučivati o daljoj dinamici“, naveo je Ivanović.

Dodaje i da će mu današnja odluka suda omogućiti da se brani vodeći koliko-toliko normalan život.

„Normalan život je kada ja mogu da odem na posao. Kada mogu da sa detetom i ženom prošetam, da se vidim sa prijateljima, a to je ono što mi je nedostajalo u sve ove tri godine. Osećaj slobode i osećaj da mogu da se u relativno ravnopravnim uslovima branim od potpuno besmislenih optužbi“, rekao je Ivanović.

Oliver Ivanović se nada da će rezultat na kraju postupka biti njegovo oslobađanje od svih optužbi kojim ga je sud teretio.Ostale vesti

Potraga za nestalima i na Kosovu
Više od nedelju dana traje pretraga terena na lokalitetu rudnika Štavalj u opštini Sjenica, u potrazi za potencijalnom masovnom grobnicom. Istraživanja terena vrše se i na Kosovu, tvrde iz kosovskog Instituta za sudsku medicinu. Misija EULEX potvrdila je da pruža tehničku podršku, kako jednoj tako i drugoj strani.
  • 21.05.2022
Haški tribunal odbio zahtev Nebojše Pavkovića za prevremeno oslobađanje

Haški tribunal odbio je zahtev generala Nebojše Pavkovića za prevremeno oslobađanje, iako je on izdržao dve trećine kazne od 22 godine zatvora zbog zločina nad kosovskim Albancima.

  • 19.05.2022
Haradinaju i  Gucatiju  po četiri  godine zatvora
Čelnicima Udruženja ratnih veterana Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju izrečene su presude pred Specijalizovanim većima Kosova. Oni su osuđeni na po četiri ipo godine zatvora i novčane kazne od 100 evra.
  • 18.05.2022
Izricanje presude Haradinaju i Gucatiju
Sud za zločine boraca OVK u Hagu izreći će danas prvostepenu presudu Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, optuženim za ometanje pravosudnog postupka i za zastrašivanje svedoka.
  • 18.05.2022
Započet proces pretrage terena u rudniku Štavalj
Po naredbi koju je donelo Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije, na osnovu informacija o potencijalnom mestu masovne grobnice koje je dostavila prištinska delegacija Radne grupe za nestala lica, danas je otpočeo proces pretrage terena na lokalitetu rudnik Štavalj, na teritoriji opštine Sjenica, saopštila je Komisija za nestala lica Vlade Republike Srbije.
  • 10.05.2022
Krisnići o dopunjenoj optužnici: Nisam kriv, optužbe se zasnivaju na lažima Srbije
Bivši član Glavnog štaba OVK Jakup Krasnići  negirao je danas pred sudom u Hagu za zločine boraca OVK, krivicu za zlodela u opštinama Suva Reka i Gnjilane kojim je proširena optužnica koja ga tereti za ratne zločine na Kosovu i u Albaniji, 1998-99.
  • 10.05.2022