Vesti
Ratni zločini

Ivanović: Nedostajao mi je osećaj slobode

"Tražićemo da se sudski postupak ubrza, mene i advokate interesuje da se ovo što pre završi“, kaže Oliver Ivanović nakon puštanja da se brani sa slobode.
Ivanović: Nedostajao mi je osećaj slobode
Oliver Ivanović (Foto arhiva Kim)

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović rekao je za RTV Kim da nije u potpunosti šokiran odlukom suda da se brani sa slobode, jer su ga na to već pripremali advokati.

Ipak, navodi da nije verovao u dobronamernost Tužilaštva i Suda. Kaže da je ovo je nešto što je normalan korak, jer sa događajem koji mu se stavlja na teret nema nikave veze.

„Takav sam dogovor imao sa advokatima, da ćemo mi tražiti ubrzanje postupka. Nas interesuje da se ovo što brže i bolje završi. Ali, to je jednostavno u rukama suda i sudija i oni će odlučivati o daljoj dinamici“, naveo je Ivanović.

Dodaje i da će mu današnja odluka suda omogućiti da se brani vodeći koliko-toliko normalan život.

„Normalan život je kada ja mogu da odem na posao. Kada mogu da sa detetom i ženom prošetam, da se vidim sa prijateljima, a to je ono što mi je nedostajalo u sve ove tri godine. Osećaj slobode i osećaj da mogu da se u relativno ravnopravnim uslovima branim od potpuno besmislenih optužbi“, rekao je Ivanović.

Oliver Ivanović se nada da će rezultat na kraju postupka biti njegovo oslobađanje od svih optužbi kojim ga je sud teretio.Ostale vesti

Odalović: Košare možda prva lokacija za pretragu
Potencijalna grobnica nestalih vojnika na Košarama moguće je da će biti jedna od prvih lokacija od onih na kojoj srpska strana insistira, a koja će biti pretražena na teritoriji Kosova, izjavio je predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije Veljko Odalović. Prištinskoj delegaciji prioritet pretraga lokacije Kiževak kod Raške, gde su nastavljena iskopavanja pre dva dana, kaže Odalović.
  • 07.05.2021
Sud u Hagu odbio žalbe, Tači ostaje u pritvoru
Nekadašnji politički lideri OVK Hašim Tači i ostali šefovi te paravojske ostaju u pritvoru Specijalnog suda u Hagu pošto je Veće Apelacionog suda odbacilo žalbe odbrane.
  • 07.05.2021
Imenovane sudije u predmetu protiv Saljiha Mustafe
Predsednica Ekaterina Trendafilova rasporedila je sudije Rolanda Dekersa, Mapi Veltfolju, Žilbera Bitija i Vladimira Mikulu (rezervni sudija) za pretresni panel I, u slučaju koji se vodi protiv nekadašnjeg komadanta OVK Saljiha Mustafe, navodi se u saopštenju Specijalizovanih veća.
  • 06.05.2021
Lužane: Spomen ploča nastradalima bez imena poginulih Srba. FHP protestuje
U blizini mosta u Lužanu, mestu kraj Podujeva, gde su tokom NATO bombardovanja na autobus Niš ekspresa život izgubile 44 osobe opština je 1. maja postavila spomen ploču u čast žrtava, izuzimajući imena poginulih Srba. Fond za humanitarno parvo iz Prištine je izrazio zabrinutost zbog ovakvog odnosa lokalnih vlasti u Podujevu.
  • 05.05.2021
Nastavljeno iskopavanje kod Raške u potrazi za nestalima
U blizini rudnika u selu Kiževak kod Raške nastavljena su iskopavanja na pronalaženju posmrtnih ostataka osoba ubijenih i nestalih lica tokom sukoba na Kosovu 1999 godine. Kosovska strana tvrdi da su na ovoj lokaciji zakopavana tela ubijenih Albanaca.
  • 05.05.2021
Veselji otputovao u Hag

Nakon što je obišao bolesnog oca u bolnici, Kadri Veselji bivši predsednik Demokratske partije Kosova i jedan od optuženih za ratni i zločin protiv čovečnosti pred Specijlanim sudom, danas je otputovao u Hag.

  • 05.05.2021