Vesti
Ratni zločini

Hodžaj i Hiseni: Hapšenje Nehata Tačija neprihvatljivo

Kosovski ministri spoljnih i unutrašnjih poslova Enver Hodžaj i Skender Hiseni izjavili su danas da je hapšenje direktora kosovske policije za region Mitrovice Nehata Tačija od strane srpskih vlasti neprihvatljivo.
Hodžaj i Hiseni: Hapšenje Nehata Tačija neprihvatljivo
Enver Hodžaj (Foto ambasada-ks.net)

Hodžaj je takođe rekao da ministarstvo spoljnih poslova Kosova čini sve kako bi on bio oslobođen iz pritvora.

Na osnovu raspisane poternice po naredbi Višeg suda u Nišu zbog krivičnog dela terorizma Tači je uhapšen na administrativnom prelazu Končulj, prilikom izdavanja potvrde za ulazak na teritoriju centralne Srbije.

“Takvi slučajevi su neprihvatljivi za našu zemlju. Takođe pristup Srbije kada je reč o raspisivanju poternica za naše građane je neprihvatljivo. Učinićemo sve da rešimo to pitanje”, rekao je Hodžaj na sednici vlade, prenela je televizija Klan Kosova.

Hiseni trakođe smatra da za Tačijevo hapšenje ne postoji pravni osnov.

“Neprihvatljivo je da ljudi koji su učestvovali u kosovskom ratu budu na poternici Interpola”, rekao je on na sednici kosovske vlade.Ostale vesti

Suđenje Mustafi verovatno ne pre leta
Tužilaštvo suda za zločine OVK saopštilo je da je spremno za suđenje bivšem oficiru OVK Saljihu Mustafi, optuženom za zločine nad Albancima na Kosovu 1999, ali je malo verovatno da će taj proces početi pre leta.
  • 05.03.2021
Brestovik: Drugi put sahranjeni posmrtni ostaci Ranka Grujića
Posmrtni ostaci Ranka Grujića, koji je poginuo u Juničkim planinama od NATO bombi, sahranjeni su danas u Brestoviku. Ranko Grujić je sahranjen za vreme rata, a njegov grob je 1999-te godine raskopan i telo odneto.
  • 05.03.2021
Statusna konferencija u slučaju Saljiha Mustafe danas u Hagu
Peta statusna konferencija u slučaju nekadašnjeg komadanta OVK Saljiha Mustafe biće održana danas u Specijalnom sudu u Hagu.
  • 05.03.2021
Još jedan pripadnik OVK pozvan u Hag
Bivši pripadnik OVK Gani Koci dobio je poziv Specijalnog Suda za razgovor u svojstvu svedoka.
  • 26.02.2021
Nastavljeno suđenje Krstiću i Šabaniju
Pred posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini nastavljeno je suđenje Zlatanu Кrstiću i Destanu Šabanaju optuženim da su izvršili krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.
  • 26.02.2021
Produžen pritvor Gucatiju i Haradinaju
Specijalni sud odbio je zahteve za puštanje iz pritvora dvojice lidera OVK Nasima Haradinaja i Hisnija Gucatija.
  • 25.02.2021