Vesti
Ratni zločini

Hodžaj i Hiseni: Hapšenje Nehata Tačija neprihvatljivo

Kosovski ministri spoljnih i unutrašnjih poslova Enver Hodžaj i Skender Hiseni izjavili su danas da je hapšenje direktora kosovske policije za region Mitrovice Nehata Tačija od strane srpskih vlasti neprihvatljivo.
Hodžaj i Hiseni: Hapšenje Nehata Tačija neprihvatljivo
Enver Hodžaj (Foto ambasada-ks.net)

Hodžaj je takođe rekao da ministarstvo spoljnih poslova Kosova čini sve kako bi on bio oslobođen iz pritvora.

Na osnovu raspisane poternice po naredbi Višeg suda u Nišu zbog krivičnog dela terorizma Tači je uhapšen na administrativnom prelazu Končulj, prilikom izdavanja potvrde za ulazak na teritoriju centralne Srbije.

“Takvi slučajevi su neprihvatljivi za našu zemlju. Takođe pristup Srbije kada je reč o raspisivanju poternica za naše građane je neprihvatljivo. Učinićemo sve da rešimo to pitanje”, rekao je Hodžaj na sednici vlade, prenela je televizija Klan Kosova.

Hiseni trakođe smatra da za Tačijevo hapšenje ne postoji pravni osnov.

“Neprihvatljivo je da ljudi koji su učestvovali u kosovskom ratu budu na poternici Interpola”, rekao je on na sednici kosovske vlade.Ostale vesti

Advokat Vasić: Potvrda presude Krstiću skandal koji ne čudi
Odluka Apelacionog suda da Zlatanu Кrstiću potvrdi presudu kojom je kažnjen sa 14 godina i šest meseci zatvora je skandal koji ne čudi, smatra advokat Dejan A. Vasić.
  • 02.12.2021
Haški sud odbio uslovno puštanje Hašima Tačija
Specijalizovano veće Kosova u Hagu odbilo je zahtev za uslovno puštanje na slobodu bivšeg kosovskog predsednika i jednog od lidera OVK Hašima Tačija i pored garancija policije, javila je Ekonomija onlajn.
  • 01.12.2021
Sud odbio odbacivanje optužnica protiv Gucatija i Haradinaja

Specijalni sud odbio je zahtev odbrane da se odbaci optužnica protiv dvojice bivših lidera OVK, Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja.

  • 27.11.2021
Podignuta optužnica protiv lica za učešće u terorističkoj organizaciji ISIS
Specijalno tužilaštvo Kosova je podiglo optužnicu Osnovnom sudu u Prištini protiv osobe sa inicijalima S.K. za učešće u aktivnostima ISIS-a. Okrivljeni S.K. je izvršio krivično delo organizovanje i učešće u terorističkoj grupi iz člana 143 stav 2 Krivičnog zakonika Kosova, navodi se u saopštenju Specijalnog tužilaštva.
  • 24.11.2021
U Svetim Arhangelima svečano obeležen Sabor svetog Arhangela

U manastiru Sveti Arhangeli kod Prizrena danas je svečano obeležen Sabor svetog Arhangela Mihajla – Aranđelovdan.

  • 21.11.2021
Hag: Nastavak suđenja Mustafi saslušanjem sedmog svedoka

Pred Specijalim sudom u Hagu danas će biti nastavljeno suđenje bivšem pripadniku Oslobodilačke vojske Kosova Saljihu Mustafi.

  • 18.11.2021