Vesti
Ratni zločini

Hag: Produžen pritvor Tačiju i Veseljiju zbog opasnosti od novih krivičnih dela

Specijalni sud u Hagu odlučio je da produži pritvor nekadašnjim vođama Oslobodilačke vojske Kosova Jakupu Krasnićiju, Hašimu Tačiju i Kadriju Veseljiju, saopšteno je juče na brifingu za medije u tom sudu.
Hag: Produžen pritvor Tačiju i Veseljiju zbog opasnosti od novih krivičnih dela
Zgrada Specijalističkih veća Kosova u Hagu (Foto Kim)

Kako se navodi, pretresni panel je naložio da se Krasnićiju produži pritvor i odbio njegov zahtev da tokom letnje sudske pauze bude privremeno pušten na slobodu.

Panel je zaključio da postoji opasnost da će Krasnići ometati tok postupka i da će izvršiti nova krivična dela protiv onih za koje smatra da su protivnici OVK, a među njima i svedoka koji su svedočili ili bi mogli da svedoče u predmetu.

Panel je produžio pritvor Tačiju i Veseljiju jer postoji opasnost da bi ometali tok postupka i izvršili nova krivična dela.Ostale vesti

Albanac na suđenju Tačiju izjavio da mu je OVK otela i ubila članove porodice
Suđenje bivšem komandantu OVK Hašimu Tačiju i saoptuženima za zločine na Kosovu i u Albaniji, 1998-99. godine nastavljeno je u Hagu iskazom svedoka optužbe o tome kako mu je OVK 1998. godine otela i ubila članove porodice.
  • 25.09.2023
U Crnoj Gori uhapšen državljanin Srbije osumnjičen za ratne zločine u Peći

Crnogorska policija uhapsila je državljanina Srbije M.V. (61) zbog sumnje da je tokom 1999. godine počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva na Kosovu, saopšteno je iz policije.

  • 25.09.2023
Određen jednomesečni pritvor trojici Srba optuženih za ratni zločin
Specijalno odeljenje Osnovnog suda u Prištini odredilo je jednomesečni pritvor Iliji Elezoviću, Draganu Miloviću i Zoranu Kostiću, Srbima koji su juče privedeni a koji se sumnjiče za "ratne zločine protiv civilnog stanovništva".
  • 21.09.2023
Uhapšeni Srbi na saslušanju pred Osnovnim sudom
Trojica juče uhapšenih Srba pojavila su se danas pred Osnovnim sudom u Prištini gde će se obaviti njihovo saslušanje. 
  • 21.09.2023
D.M. i Z.K. određeno policijsko zadržavanje
Bivšem pripadniku Kosovske policije D.M., koji je danas uhapšen u Zvečanu, određeno je 48-časovno zadržavanje, njemu se stavlja na teret navodno maltertiranje civila u Vučitrnu za vreme rata, potvrdio je njegov branilac, advokat Miloš Delević za KoSSev. Policijsko zadržavanje određeno je i Z.K. iz Prilužja.
  • 20.09.2023
Advokat Pantović: Elezović prebačen u bolnicu, tereti se za ratni zločin
Advokat Ljubomir Pantović, pravni zastupnik uhapšenog Ilije Elezovića iz Severne Mitrovice, kaže za Radio Kim da je njegov klijent zbog pogoršanog zdravstvenog stanja nakon današnjeg hapšenja prebačen u prištinsku bolnicu.
  • 20.09.2023