Vesti
Ratni zločini

Dodatno ročište u slučaju Olivera Ivanovića

Apelacioni sud Kosova zakazao je za 22. novembar još jedno - dodatno, ročište u slučaju koji se vodi protiv lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.
Dodatno ročište u slučaju Olivera Ivanovića
Oliver Ivanović (Foto Kim)

Advokat Nebojša Vlajić izjavio je da sudije na tom ročištu žele da ispitaju navode odbrane da je za događaje za koje je Ivanović osuđen saslušano puno svedoka i da je postupak već vođen pred UNMIK-ovim sudom.

"Na ročištu 22. novembra sud bi trebalo da sasluša tadašnjeg istražnog sudiju UNMIK suda Mahmuta Halimija", rekao je za Tanjug advokat Vlajić.

Euleksovo sudsko veće u prvostepenom postupku osudilo je Ivanovića na devet godina zatvora zbog ratnog zločina koji je počinjen u Kosovskoj Mitrovici 14. aprila 1999. godine.

Odbrana je uložila žalbu i u toku je postupak pred kosovskim Apelacionim sudomOstale vesti

Suđenje Mustafi verovatno ne pre leta
Tužilaštvo suda za zločine OVK saopštilo je da je spremno za suđenje bivšem oficiru OVK Saljihu Mustafi, optuženom za zločine nad Albancima na Kosovu 1999, ali je malo verovatno da će taj proces početi pre leta.
  • 05.03.2021
Brestovik: Drugi put sahranjeni posmrtni ostaci Ranka Grujića
Posmrtni ostaci Ranka Grujića, koji je poginuo u Juničkim planinama od NATO bombi, sahranjeni su danas u Brestoviku. Ranko Grujić je sahranjen za vreme rata, a njegov grob je 1999-te godine raskopan i telo odneto.
  • 05.03.2021
Statusna konferencija u slučaju Saljiha Mustafe danas u Hagu
Peta statusna konferencija u slučaju nekadašnjeg komadanta OVK Saljiha Mustafe biće održana danas u Specijalnom sudu u Hagu.
  • 05.03.2021
Još jedan pripadnik OVK pozvan u Hag
Bivši pripadnik OVK Gani Koci dobio je poziv Specijalnog Suda za razgovor u svojstvu svedoka.
  • 26.02.2021
Nastavljeno suđenje Krstiću i Šabaniju
Pred posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini nastavljeno je suđenje Zlatanu Кrstiću i Destanu Šabanaju optuženim da su izvršili krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.
  • 26.02.2021
Produžen pritvor Gucatiju i Haradinaju
Specijalni sud odbio je zahteve za puštanje iz pritvora dvojice lidera OVK Nasima Haradinaja i Hisnija Gucatija.
  • 25.02.2021