Vesti
Ratni zločini

Božović: Prekid ročišta govori o efikasnosti suda

Odlaganje ročišta u Apelacionom sudu govori o efikasnosti pravosudnog sistema Kosova, ocenila je potpredsednica GI SDP Olivera Ivanovića, Ksenija Božović.
Božović: Prekid ročišta govori o efikasnosti suda
Ksenija Božović (Foto Kim)

Božovićeva je podsetila da je odbrana Olivera Ivanovića u dva navrata slala zahtev za izuzeće sudije albanca i to u avgustu i septembru.

„To govori o efikasnosti pravosudnog sistema, o efikasnosti Apelacionog suda. Za mesec i više nisu mogli da razmotre jedan zahtev branioca Olivera Ivanovića“, kazala je Božovićeva.

Božovićeva se nada da će branioci i optuženi pre 11. oktobra, kada će se ročišta nastaviti, biti obavešteni o odluci Apelacionog suda o izuzeću sudije.

„Nadamo se da će Euleks raditi sa tri člana, da će biti efikasan i da će Oliver Ivanović na kraju dokazati svoju nevinost“.Ostale vesti

Suđenje Mustafi verovatno ne pre leta
Tužilaštvo suda za zločine OVK saopštilo je da je spremno za suđenje bivšem oficiru OVK Saljihu Mustafi, optuženom za zločine nad Albancima na Kosovu 1999, ali je malo verovatno da će taj proces početi pre leta.
  • 05.03.2021
Brestovik: Drugi put sahranjeni posmrtni ostaci Ranka Grujića
Posmrtni ostaci Ranka Grujića, koji je poginuo u Juničkim planinama od NATO bombi, sahranjeni su danas u Brestoviku. Ranko Grujić je sahranjen za vreme rata, a njegov grob je 1999-te godine raskopan i telo odneto.
  • 05.03.2021
Statusna konferencija u slučaju Saljiha Mustafe danas u Hagu
Peta statusna konferencija u slučaju nekadašnjeg komadanta OVK Saljiha Mustafe biće održana danas u Specijalnom sudu u Hagu.
  • 05.03.2021
Još jedan pripadnik OVK pozvan u Hag
Bivši pripadnik OVK Gani Koci dobio je poziv Specijalnog Suda za razgovor u svojstvu svedoka.
  • 26.02.2021
Nastavljeno suđenje Krstiću i Šabaniju
Pred posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini nastavljeno je suđenje Zlatanu Кrstiću i Destanu Šabanaju optuženim da su izvršili krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.
  • 26.02.2021
Produžen pritvor Gucatiju i Haradinaju
Specijalni sud odbio je zahteve za puštanje iz pritvora dvojice lidera OVK Nasima Haradinaja i Hisnija Gucatija.
  • 25.02.2021