Vesti
Ratni zločini

Arsiću produžen pritvor na još dva meseca

Nenadu Arsiću iz Čaglavice koga kosovski pravosudni organi sumnjiče za ratni zločin, produžen je pritvor na još dva meseca, potvrdio je za RTV Kim njegov branilac Dejan A. Vasić.
Arsiću produžen pritvor na još dva meseca
Pritvorska jedinica u Podujevu (Foto Novosti)

Arsić je juče saslušan pred specijalnom tužiteljkom Kosova Dritom Hajdari zbog sumnji da je u maju 1999.godine kao pripadnik MUP-a SR Jugoslavije postupao nečovečno prema dvojici Albanaca.

“On je negirao da je učestvovao u ovim događajima. Detaljno je ispričao gde je bio I koje je obaveze imao tokom rata I da te ljude u tom kontekstu nije za to vreme video. On ih poznaje, to su njegove komšije i on nije negirao mogućnost da su to oni pretrpeli, međutim on je negirao da je u tome učestvovao”, kaže advokat Vasić.

Arsić se nalazi u pritvoru u Podujevu. “Uslovi u pritvorskom centru u Podujevu su solidni I on se do sada nije žalio da je imao bilo kakvih problema I da mu je bilo šta falilo. On je jako stabilan čovek, ali je zabrinut što je njegova majka o kojoj se brinuo ostala sama. To je jedino što ga okupira u ovom trenutku”.

Nenad Arsić poreklom iz Čaglavice, zaposlen u MUP-u u Niškoj Banji, terete se da je sa drugim pripadnicima policije 1999. Godine u prištinskom naselju Emšir maltretirao dvojicu albanskih civila, da ih je navodno tukao, terao da na silu piju alkohol i pevaju srpske pesme.Ostale vesti

Specijalni sud pozvao još jednog bivšeg borca OVK
Predsednik Organizacije ratnih veterana OVK Hisni Gucati objavio je da je u Hag pozvan i Elbasan Šošaj, bivši pripadnik OVK.
  • 07.07.2020
Haradinaj: Iza suda stoji velika sila
Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da iza Specijalnog suda u Hagu stoji velika sila i da Kosovo teško može da interveniše u ovom trenutku, prenosi Gazeta Ekspress.
  • 30.06.2020
Koha: Adem Zogjani poslat u Hag

Bivši član Generalštaba Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Adem Zogjani, prema navodima članova njegove porodice, poslat je u Specijalni sud u Hagu, objavila je Koha.

  • 25.06.2020
Tači postavio grb OVK na Fejsbuk
Dan pošto je Specijalizovano tužilaštvo u Hagu predložilo optužnicu ratne zločine protiv njega, kosovski predsednik Hašim Tači je na Fejsbuku postavio grb "Oslobodilačke vojske Kosova".
  • 25.06.2020
Saopštavanje detalja moguće optužnice protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija i ostalih osumnjičenih za ratne zločine OVK je "najgrublja i najsnažnija poruka koju je američka administracija uputila svojim miljenicima na Kosovu", smatra novinar Živojin Rakočević.
  • 24.06.2020
„Čudan trenutak za optužnicu, miriše na politiku“
„Tužilaštvo ne bi trebalo da javnosti saopštava informacije o optuženima i optužnici dok ta optužnica ne postane pravosnažna“, kaže za RTV Kim Bekim Bljakaj, reagujući na saopštenje Specijalizovanog tužilaštva. Nora Ahmetaj kaže da "sve miriše na politiku", dok Rada Trajković veruje da je ovim sprečena abolicija Tačija.
  • 24.06.2020