Vesti
Ratni zločini

Arsiću produžen pritvor na još dva meseca

Nenadu Arsiću iz Čaglavice koga kosovski pravosudni organi sumnjiče za ratni zločin, produžen je pritvor na još dva meseca, potvrdio je za RTV Kim njegov branilac Dejan A. Vasić.
Arsiću produžen pritvor na još dva meseca
Pritvorska jedinica u Podujevu (Foto Novosti)

Arsić je juče saslušan pred specijalnom tužiteljkom Kosova Dritom Hajdari zbog sumnji da je u maju 1999.godine kao pripadnik MUP-a SR Jugoslavije postupao nečovečno prema dvojici Albanaca.

“On je negirao da je učestvovao u ovim događajima. Detaljno je ispričao gde je bio I koje je obaveze imao tokom rata I da te ljude u tom kontekstu nije za to vreme video. On ih poznaje, to su njegove komšije i on nije negirao mogućnost da su to oni pretrpeli, međutim on je negirao da je u tome učestvovao”, kaže advokat Vasić.

Arsić se nalazi u pritvoru u Podujevu. “Uslovi u pritvorskom centru u Podujevu su solidni I on se do sada nije žalio da je imao bilo kakvih problema I da mu je bilo šta falilo. On je jako stabilan čovek, ali je zabrinut što je njegova majka o kojoj se brinuo ostala sama. To je jedino što ga okupira u ovom trenutku”.

Nenad Arsić poreklom iz Čaglavice, zaposlen u MUP-u u Niškoj Banji, terete se da je sa drugim pripadnicima policije 1999. Godine u prištinskom naselju Emšir maltretirao dvojicu albanskih civila, da ih je navodno tukao, terao da na silu piju alkohol i pevaju srpske pesme.Ostale vesti

Gucati: OVK nije počinila nijedan zločin, svedoci lažu za račun Srbije
Tužioci suda za zločine boraca OVK u Hagu su prikazali dokaze da je optuženi Hisni Gucati svedoke tog suda javno nazivao "neprijateljima", "izdajnicima", "kolaborantima" i "lažovima", a Gucati to nije negirao, ali je nastojao da relativizuje.
  • 08.12.2021
Nastavlja se suđenje Gucatiju i Haradinaju
U Hagu se danas nastavlja suđenje bivšim čelnicima Udruženja veterana OVK, Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju. Tokom jučerašnjeg ročišta, reč je imala Gucatijeva odbrana, dok je sam Gucati još jednom kazao da nije kriv, ali i da se protivi sudu u Hagu, optuživši ga ujedno da sarađuje sa srpskim ratnim zločincima.
  • 07.12.2021
Gucati: Sud u Hagu sarađuje sa srpskim ratnim zločincima
Vođa veterana OVK Hisni Gucati, optužen za ometanje pravosuđa i zastrašivanje svedoka, izjavio je pred sudom za zločine OVK u Hagu da se protivi tom sudu zato što sarađuje sa srpskim ratnim zločincima.
  • 06.12.2021
Deveta statusna konferencija u slučaju Tačija  zakazana za 15. decembra

Deveta statusna konferencija u procesu protiv nekadašnjeg glavnog komandanta Hašima Tačija i još trojice šefova OVK, optuženih za niz ratnih zločina na Kosovu, zakazana je za 15. decembar.

  • 06.12.2021
Advokat Vasić: Potvrda presude Krstiću skandal koji ne čudi
Odluka Apelacionog suda da Zlatanu Кrstiću potvrdi presudu kojom je kažnjen sa 14 godina i šest meseci zatvora je skandal koji ne čudi, smatra advokat Dejan A. Vasić.
  • 02.12.2021
Haški sud odbio uslovno puštanje Hašima Tačija
Specijalizovano veće Kosova u Hagu odbilo je zahtev za uslovno puštanje na slobodu bivšeg kosovskog predsednika i jednog od lidera OVK Hašima Tačija i pored garancija policije, javila je Ekonomija onlajn.
  • 01.12.2021