Arsiću produžen pritvor na još dva meseca

Nenadu Arsiću iz Čaglavice koga kosovski pravosudni organi sumnjiče za ratni zločin, produžen je pritvor na još dva meseca, potvrdio je za RTV Kim njegov branilac Dejan A. Vasić.

Podeli ovaj članak sa:
 • Pritvorska jedinica u Podujevu (Foto Novosti)

Arsić je juče saslušan pred specijalnom tužiteljkom Kosova Dritom Hajdari zbog sumnji da je u maju 1999.godine kao pripadnik MUP-a SR Jugoslavije postupao nečovečno prema dvojici Albanaca.

“On je negirao da je učestvovao u ovim događajima. Detaljno je ispričao gde je bio I koje je obaveze imao tokom rata I da te ljude u tom kontekstu nije za to vreme video. On ih poznaje, to su njegove komšije i on nije negirao mogućnost da su to oni pretrpeli, međutim on je negirao da je u tome učestvovao”, kaže advokat Vasić.

Arsić se nalazi u pritvoru u Podujevu. “Uslovi u pritvorskom centru u Podujevu su solidni I on se do sada nije žalio da je imao bilo kakvih problema I da mu je bilo šta falilo. On je jako stabilan čovek, ali je zabrinut što je njegova majka o kojoj se brinuo ostala sama. To je jedino što ga okupira u ovom trenutku”.

Nenad Arsić poreklom iz Čaglavice, zaposlen u MUP-u u Niškoj Banji, terete se da je sa drugim pripadnicima policije 1999. Godine u prištinskom naselju Emšir maltretirao dvojicu albanskih civila, da ih je navodno tukao, terao da na silu piju alkohol i pevaju srpske pesme.

Ostale vesti

 • Veselji saslušan u Hagu

  Veselji saslušan u Hagu

  Nakon saslušanja u Hagu, bivši lider OVK i predsednik Demokratske partije Kosova Kadri Veselji je rako da će se u nastavku procesa braniti ćutanjem.

 • Veselji danas pred Specijalnim sudom

  Veselji danas pred Specijalnim sudom

  Lider Demokratske partije Kosova i bivši predsednik Skupštine Kosova Kadri Veseli, danas će se pojaviti pred tužiocima Specijalnog suda za zločine bivših visokih oficira bivše OVK u Hagu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane