Vesti
Ratni zločini

Advokat Vasić: Uhapšeni Žarko Zarić sutra pred sudom u Prištini

’’Povratnik Žarko Zarić će sutra u 10.00 časova biti izveden pred sudiju za prethodni postupak Osnovnog suda u Prištini koji će odlučivati o meri sudskog pritvora u odnosu na mog branjenika’’, izjavio je za Kim advokat Dejan A. Vasić.
Advokat Vasić: Uhapšeni  Žarko Zarić sutra pred sudom u Prištini
Advokat Dejan A. Vasić (Foto arhiva Kim)

“Ovo je drugi povratnik u Istok koji je uhapšen i osumnjičen za isto delo, nedavno je pod istim sumnjama priveden i Gavrilo Milosavljević’’ podsetio je Vasić. 

Zarićev advokat ocenjuje da je simptomatično da su poslednjih 11 privođenja osuđnjičeni prijavljeni na dan hapšenja.

Iz Kosovske policije ranije je saopšteno da je Ž.Z. tokom rata na Kosovu, u periodu od 1998. do 1999. godine, radio kao komandir podstanice policije u selu Rakoš u opštini istok.

Ovo je drugo hapšenje za navodni ratni zločin u Istoku, nakon što je sinoć na prelazu Merdare uhapšen Momir Pantić, kojem se na teret stavlja komandna odgovornost za događaje koji su se desili tokom rata na Kosovu 1999. godine, u toj opštini.Ostale vesti

Albanac na suđenju Tačiju izjavio da mu je OVK otela i ubila članove porodice
Suđenje bivšem komandantu OVK Hašimu Tačiju i saoptuženima za zločine na Kosovu i u Albaniji, 1998-99. godine nastavljeno je u Hagu iskazom svedoka optužbe o tome kako mu je OVK 1998. godine otela i ubila članove porodice.
  • 25.09.2023
U Crnoj Gori uhapšen državljanin Srbije osumnjičen za ratne zločine u Peći

Crnogorska policija uhapsila je državljanina Srbije M.V. (61) zbog sumnje da je tokom 1999. godine počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva na Kosovu, saopšteno je iz policije.

  • 25.09.2023
Određen jednomesečni pritvor trojici Srba optuženih za ratni zločin
Specijalno odeljenje Osnovnog suda u Prištini odredilo je jednomesečni pritvor Iliji Elezoviću, Draganu Miloviću i Zoranu Kostiću, Srbima koji su juče privedeni a koji se sumnjiče za "ratne zločine protiv civilnog stanovništva".
  • 21.09.2023
Uhapšeni Srbi na saslušanju pred Osnovnim sudom
Trojica juče uhapšenih Srba pojavila su se danas pred Osnovnim sudom u Prištini gde će se obaviti njihovo saslušanje. 
  • 21.09.2023
D.M. i Z.K. određeno policijsko zadržavanje
Bivšem pripadniku Kosovske policije D.M., koji je danas uhapšen u Zvečanu, određeno je 48-časovno zadržavanje, njemu se stavlja na teret navodno maltertiranje civila u Vučitrnu za vreme rata, potvrdio je njegov branilac, advokat Miloš Delević za KoSSev. Policijsko zadržavanje određeno je i Z.K. iz Prilužja.
  • 20.09.2023
Advokat Pantović: Elezović prebačen u bolnicu, tereti se za ratni zločin
Advokat Ljubomir Pantović, pravni zastupnik uhapšenog Ilije Elezovića iz Severne Mitrovice, kaže za Radio Kim da je njegov klijent zbog pogoršanog zdravstvenog stanja nakon današnjeg hapšenja prebačen u prištinsku bolnicu.
  • 20.09.2023