Vesti

R. Nojkić: Legalni i legitimni predstavnici

Predsednik pokrajinskog odbora SPO-a na Kosovu Ranđel Nojkić izjavio je  KIM radiju nakon glasanja u Gračanici da očekuje da će odbornici i predsednici opština koji će biti izabrani dobiti legitimitet i legalitet.
R. Nojkić: Legalni i legitimni predstavnici
R. Nojkić (Foto KIM)

„Očekujem da će se situacija znatno promeniti. Sada je konkurencija mnogo veće, nego do sada i nadam se da će izabrani predstavnici istinski zastupati interese ovog naroda i da učešće Beograda biti veće nego do sada, u smislu podrške, ali je važno i da Beograd posluša glas Srba sa ovog prostora“, rekao je Nojkić.

Nojkić ističe da bi bila greška ako se ne posluša glas Srba sa Kosova nego se nastavi sa starom politikom „analiza problema u Beogradu“.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017