Vesti

Pucnji u povratničkom selu Biča u Metohiji

Kuće Srba povratnika u selu Biča, u opštini Klina, na Kosovu i Metohiji ponovo su bile na meti pljačkaša, a veća šteta spečena je dolaskom patrole Kfora, javio je Radio Goraždevac.
 • 21.09.2012
 • 06:46 h > 17:34 h
 • Radio Goraždevac
 • komentara:
 • pregleda: 2957
Pucnji u povratničkom selu Biča u Metohiji
Kuća povratnika u selu Biča (Foto Radio Goraždevac))

Incident se dogodio u sredu oko 21 čas, a krađu iz kuća čiji su vlasnici Srbi sprečio je komšija Dragan Peruničić, koji je zaustavio vozilo KFOR-a u kojem su bili međunarodni vojnici koji su patrolirali tim metohijskim selom.

"Svetlo spolja je bilo upaljeno, ništa nisam primetio, osim što sam začuo iznenada dva pucnja, jedan za drugim. Iz straha ili ko zna čega bacio sam se na zemlju. Otpuzao sam sa svetla da me ne primete”, izjavio je Peruničić Radio Goraždevcu.

"Nakon toga čuo sam lupanje u kući koja je od moje udaljena nekih dvadesetak metara, u tom trenutku je naišla putem patrola KFOR-a koju sam primetio, istrčao sam na put i zaustavio ih", rekao je Peruničić.

Pet povratničkih porodica u Biči strahuje da neće još dugo moći da izdrže pod pritiskom kojem su izloženi, a na kućama koje su se našle na meti kada su polomljena stakla na prozorima.

Radoslav Dončić iz Kline izjavio je da Srbe povratnike niko neće da zaštiti i da se svakodnevno suočavaju sa krađama i da im odnose sve što se može poneti.

Dončić je istakao da u neposrednoj blizini imaju livadu od 50 hektara koju ne mogu da kose a da njegovom stricu Albanci svakodnevno puštaju stoku u kukuruz.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017