Vesti

Prvomajski uranak u Gračanici

U znatno manjem broju nego ranijih godina, prvomajski uranak okupio je omladinu u okolini Gračanice i ove godine. Bila je to prilika za druženje, pesmu, roštillj i hladno osveženje.
Prvomajski uranak u Gračanici
Prvomajski uranak u Gračanici (Foto KIM)Iako neradni dan, Prvi maj je ove godine obeležen na centralnom Kosovu skromnije nego ranijih godina. Nekoliko grupa, uglavnom srednjoškolaca, kampovalo je od ranog jutra u blizini arheološkog nalazišta Ulpijana blizu Gračanice.

Nikola Popović iz Gračanice kaže da je sa drugovima stigao u 7 sati i da se dobro zabavljaju.

“Za nas prvi maj pre svega znači raspust i odmor. Evo roštiljamo družimo se i super nam je”, kazao je Nikola.

Osveženje, roštilj i improvizovani hlad za prvomajsko druženje mladima je bilo sasvim dovoljno.

Nikola Vanić iz Lapljeg Sela kaže da nije mogao sa drugovima da Prvi maj dočeka na Gračaničkom jezeru jer se plaši za svoju bezbednost.

Za sve ustanove Prvi maj je neradni dan, a u zdravstvenim službama uvedena su dvodnevna dežurstva.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017