Vesti

Prvi zvaničan susret Dikovića i Halbauera

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije (VS), general-potpukovnik Ljubiša Diković, susreo se danas u Nišu sa komandantom KFOR-a, general-majorom Folkerom Halbauerom, saopštila je VS.
 • 23.11.2012
 • 01:03 h
 • izvor: Beta
 • komentara:
 • pregleda: 939
Prvi zvaničan susret Dikovića i Halbauera
Predstavnici VS i KFOR-a u Nišu (Foto vs.rs)

U saopštenju se navodi da je susret dvojice komandanata prvi zvanični susret od kako je u septembru ove godine general Halbauer postavljen na dužnost komandanta KFOR-a.

Generali Diković i Halbauer razgovarali su o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i duž administrativne linije.

"Reč je o sastanku na visokom nivou Zajedničke komisije za sprovođenje Vojnotehničkog sporazuma koju čine komisija komande KFOR-a i komisija predstavnika snaga bezbednosti Republike Srbije, a koji se redovno održavaju na različitim nivoima od 1999. godine radi ispunjenja  Vojnotehničkog sporazuma", navodi se u saopštenju VS.

Sastanak je, kako saznaje agencija Beta, održan na niškom vojnom aerodromu.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
 • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018