Vesti

Prvi sneg na Kosovu

Prvi sneg danas je pao i na centralnom Kosovu. I dok se deca raduju prvim pahuljama nadležne službe vrše pripreme za predstojeću zimsku sezonu.
 • 03.12.2012
 • 22:59 h > 17:47 h
 • izvor: KIM, OG
 • komentara:
 • pregleda: 2125
Prvi sneg na Kosovu
Prvi sneg na Kosovu (Foto KIM)Sneg od 11 sati pada umerenim intenzitetom i na području Kosova i Metohije.  Predstoje nam hladni dani, mrazevi, padavine i niske temperature a putari kažu da su spremni za zimu.

Ekipe zadužene za održavanje puteva spremno dočekuju predstojeću zimsku sezonu. Iz Opštine Gračanica saopštavaju da će za rad na terenu 24 sata biti zaduženo oko dvadeset radnika. U zavisnosti od vremenskih uslova biće angažovane i privatne kompanije.

„Obnovili smo saradnju sa AD Magistralom, potpisan je sporazum o razumevanju a ono što je bitno jeste da oni imaju tehničku ekipu koja će raditi na terenu“, rekla je Jelena Stojanović, direktor Odeljenja za javne usluge, poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj.

Ona je istakla da opština ima rezerve soli od prošle godine i da će, prema proceni nadležnih, to biti dovoljno do kraja decembra.

„Imamo operativni plan za krizne i vanredne situacije. To je dokument u kome smo mi odredili sistem delovanja i način snalaženja u situacijama kada je u pitanju izvlačenje iz smetova, evakuisanje u slučaju požara i poplava. Obuhvatili smo sve vrste vanrednih situacija“, kazala je Stojanovićeva.

Iz Kosovske policije apeluju na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i obavezno koriste zimsku opremu.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
 • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018