Vesti

Protest zbog otpadnih voda

Meštani Lapljeg Sela i Preoca okupiće se sutra u 12 sati na mostu kod “Tropikane”, kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo i zabrinutost zbog otpadnih voda, koje se u delu kod Ajvalije ulivaju u korito reke Gračanke, koja prolazi kroz ova dva sela.
Protest zbog otpadnih voda
Akcija čišćenja u Gračanke (Foto arhiv KIM)

Meštana Lapljeg Sela i Preoca zbog ovog problema su veoma ljuti i ističu da ne mogu više da trpe nepodnošljiva isparenja.

Predsednik Mesne zajednice Laplje Selo, Čaglavica, Preoce Slaviša Todić je kazao da se iz vode oseća sumpor i da kod meštana postoji strah da je voda otrovna i da može izazvati zarazu.

Zbog sve češćih restrikcija, stanovnici ova dva sela primorani su da vodu za piće koriste iz svojih bunara, tako da zbog ovog problema sumnjaju da je i voda u bunarima zagađena i neispravna za piće.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017