Vesti

Priština: Vatromet povodom oslobađajuće presude

U trenutku kada je Tribunal u Hagu danas saopštio da su Ramuš Haradinaj, Idriz Baljaj i Ljah Brahimaj oslobođeni optužbi, u Prištini je počeo veliki vatromet.
 • 29.11.2012
 • 19:02 h > 18:26 h
 • izvor: Beta
 • komentara:
 • pregleda: 1391
Priština: Vatromet povodom oslobađajuće presude
Okuljeni na trgu u Prištini (Foto Express)Pred velikim ekranom na Trgu Majke Tereze u centru grada nekoliko stotina građana, među kojima najviši zvaničnici Alijanse za budućnost Kosova, pratili su izveštaj iz Haga.

U Prištini se i očekivalo da će presuda biti oslobađajuća.

Na vidnim mestima u centru grada su već danima panoi na kojima su pozivi upućeni građanima da učestvuju u dočeku Haradinaja. Radio-televizija Kosovo već tri dana emituje spotove iste sadržine.

Tribunal je jutros, po drugi put, oslobodio bivšeg vodju OVK Ramuša Haradinaja krivice za zločine nad civilima na zapadu Kosova 1998. godine.

Zajedno sa Haradinajem, tadašnjim zapovednikom albanske paravojske u području Dečana, oslobođeni su i njemu potčinjeni Idriz Baljaj i Ljah Brahimaj.

Obrazlažući presudu, predsedavajući sudija Bakone Moloto iz Južne Afrike rekao je da je utvrđeno da "ne postoje verodostojni dokazi da je Ramuš Haradinaj znao za zločine u Jablanici".Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
 • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018