Vesti

Prisluškivali Tačija i zvaničnike kosovske vlade

Dnevnik "Koha ditore" je danas objavio tekstove prisluškivanih razgovora najviših zvaničnika vladajuće Demokratske partije Kosova, a kosovska policija saopštila da ona nije vršila prisluškivanja i da je otvorila istragu o ovom slučaju.
 • 30.11.2012
 • 21:25 h
 • izvor: Tanjug
 • komentara:
 • pregleda: 1072
Prisluškivali Tačija i zvaničnike kosovske vlade
(Foto vesti-online.com)

Kako taj list navodi, u pitanju su razgovori premijera Tačija, šefa parlamentarne grupe Adema Grabovcija, bivšeg šefa Kosovske obaveštajne službe Kadri Veseljija, ministarke evropskih integracija Vljore Čitaku i predsednika opštine Srbica, Sami Ljuštakija.

Vlada Kosova je juče odmah nakon objavljivanja tonskih zapisa prisluškivanih razgovora u medijima i na "ju tjubu" saopštila da se radi o montiranim razgovorima, dok je kosovska policija saopštila da njeni pripadnici nisu vršili prisluškivanje i da je otvorila istragu povodom ovog skandala.

Međutim Euleks je sinoć za elektronske novine "Jeta ne Kosove" potvrdio da se radi o autentičnim snimcima prisluškivanih razgovora koji se odnose na jednu istragu koja je u toku. Te je snimke Euleks predao nadežnom tužiocu koji vodi istragu, sudije prethodne procedure i braniocima lica koja su pod istragom. Euleks nije saopštio protiv koga se vodi istraga.

Prištinski mediji su objavili da se u razgovoru između Grabovcija i Tačija, Čitaku i Luštakija spominje predsednik Skupštine Kosova, Jakup Krasnići koga Tači naziva Jakupovskim, a Ljuštaku “psom” protiv koga ne štedi i najbanaljnije psovke i uverede dok ministarka Čitaku kaže da je teško sa Krasnićijem na čelu Skupštine.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018