Vesti

Predstavljanje rezultata rada UNDP-a u proteklom periodu

Program Ujedninjenih nacija za razvoj na Kosovu (UNDP) predstavio je na konferenciji koja se održava u blizini Prištine srednjeročni pregled rezultata i postignuća od 2011. do 2013 godine.
 • 02.07.2013
 • 21:10 h > 20:22 h
 • KIM
 • komentara:
 • pregleda: 1386
Predstavljanje rezultata rada UNDP-a u proteklom periodu
Konferencija UNDP-a (Foto KIM)Otvarajući konferenciju, koordinator UNDP-a Osnat Lubrani, kazala je da UNDP svoj plan aktivnosti za Kosovo usaglašava sa potrebama i zahtevima  građana, kao i sa procesom evropskih intergracija Kosova.  

„Rad UNDP na Kosovu je danas drugačiji u odnosu na pre nekoliko godina. Usredsredili smo se na tri glavne oblasti: demokratsko upravljanje, sveobuhvatni rast i ekološku održivost. UNDP ima dodatnu vrednost koja se iskazuje kroz omogućavanje Kosovu da ima koristi od mreže koju smo uspostavili. Propratili smo poslednji razvoj događaja i priključenje novih zemalja EU i drago mi je što možemo da pomognemo u razmeni mišljenja“, kazala je Lubrani.

Ministarka za evropske integracije Kosova, Vljora Čitaku, rekla je na konferenciji da postoji dobra saradnja kosovskih institucija i UNPD-a u razvoju društva, borbi protiv siromaštva i postizanju evropskih ciljeva.

„UNDP je podržao mnoge značajne procese na Kosovu kao što je investiranje u kadrovski potencijal, otvaranje novih radnih mesta, reformu javne administracije i još mnogo toga. I na polju evrospkih integracija UNDP je podržao naše institucije“, kazala je Čitaku.

Direktor Kancelarije za pitanje zajednica vlade Kosova Srđan Popović, istakao je da njegova kancelarija sarađuje sa UNDP preko projekta vezanog za povrenika za jezike, ali I drugih zajedničkih akcija. “UNDP ima sposobnost da sa saradnicima gradi partnerski odnos”, istakao je Popović.

Faik Ispahiu, menadžer Intervens Kosovo naglasio je da rad pravosudnih organa i dostupnost javnim dokumentima netransparentan.

“Vlada Kosova mora da učini da transparentnost i odgovornost budu više od reči. Očekujem da UNDP pomogne civilnom društvu I medijima”, kazao je on.

Konferenciji UNDP-a prisustvovao je i ministar administracije lokalne samouprave Slobodan Petrović koji je kazao da UNDP pomaže Vladi Kosova na raznim poljima: obrazovanju, unapređenju rada i pomoć decentralizovanim opštinama.

Konferenciji u hotelu Emerald su prisustvavali predstavnici centralnih i lokalnih institucija na Kosovu, predstavnici međunarodne zajednice, civilnog društva i donatorskih organizacija.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
 • 05.09.2017