Vesti

Predstava “Kiler Džo” večeras u Zvečanu

Glumci Narodnog pozorišta iz Prištine sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici izvešće premijeru predstave “Kiler Džo”, autora Trejsi Letsa u režiji Nenada Todorovića.
 • 06.03.2013
 • 20:09 h
 • Kontakt plus radio
 • komentara:
 • pregleda: 2021
Predstava “Kiler Džo” večeras u Zvečanu
Glumci Narodnog pozorišta iz Prištine (Foto Anastasios Vamvakas)

Predstava će biti odigrana večeras u 7.30h u Domu kulture u Zvečanu.

U pitanju je prva premijera prištinskog pozorišta u ovoj sezoni. Komad je crnohumorna komedija, a po njemu je pre 2 godine snimljen i film.

Direktor prištinskog pozorišta Nenad Todrović izjavio je na konferenciji za novinare da je uprkos skromnom budžetu predstava dobro urađena.

“Napravili smo komad koji nije uobičajan čak i u nekim širim regionalnim okvirima jer osim što je praizvedba ima i posebano stilsko određenje”, izjavio je Todorović.

Todorović je dodao da će Kancelarija za Kosovo i Metohiju od ove godine pomoći pozorištu u organizaciji gostovanja u sredinama u kojima žive Srbi južno od Ibra.  

On je najavio i gostovanje ansambla prištinskog pozorišta na Danima komedije u Jagodini u okviru takmičarskog programa 24.marta.

Glumac Vladimir Jocović rekao je da se komad “Killer Džo” bavi problemima prisutnim svuda oko nas i jasno udara u temelje modernog društva.

“Bavi se problemima koji su prisutni svuda oko nas a to su narkomanija, alkoholizam, bezosećajnost i zapravo komad će vas naterati da se zapitate gde tu zapravo nestaje ljudski moral, a gde nastaje ekonomski animalizam”, dodao je Jocović.

Glumica Milena Jakšić rekla je da je predstava kritika današnjeg društva, američkog društva, u stvari  jedna globalna priča, a lik koji ona tumači je jako kompleksan i vrlo zahtevan.

Pored Milene Jakšić i Vladimira Jocovića u ovom pozorišnom komadu igraju Anika Grujić, Bojan Stojčetović i Bora Nenić.

Predstava nije preporučljiva za gledaoce mlađe od 17 godina.

Prva repriza biće izvedena sutra 7. marta u Štrpcu.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017