Predstava “Građanin plemić” igrana u Metohiji

U Brestoviku je pred oko dvadesetak posetilaca odigrana predstava “Građanin plemić” u izvođenju Prištinskog narodnog pozorišta sa sedistem u Kosovskoj Mitrovici.

Podeli ovaj članak sa:

Molijer u Brestoviku from kim on Vimeo.Za povratnike u Brestoviku predstava “Građanin plemić” bila je prava senzacija jer nešto slično nikada nije organizovano u ovom selu nakon 1999.godine. S druge strane glumcima Branku Baboviću, Jasmini Stoiljković i ostalima je ovo bila neobična prilika da izmame osmehe na licima malobrojnim povratnika u Brestoviku.

Reditelj predstave “Građanin plemić” u izvođenju Srpske drame Prištinskog narodnog pozorista sa sedistem u Kosovskoj Mitrovici Darijan Mihajlović kaže da ovi ljudi zaslužuju da budu u centru pažnje.

“Molijer i „Građanin plemić“ otvaraju pitanje građanskog duha, ali i pozorišne komunikacije. Radeći komad kroz jedan antiistorijski događaj postavljamo na scenu svojevrsni oksimoron. Jer, ne samo da stvaramo pozorište tamo gde mu nije mesto, nego i sprovodimo sociološko istraživanje da li je uopšte danas moguće biti građanin na Kosovu”, kazao je Mihajlović.

Deca iz Brestovika uzivala je na kraju u društvu poznatih glumaca koji su se igrali sa decom i delili autograme.

Molijerov  “Građanin plemić” igran je i u Orahovcu.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane