Vesti

Predstava “Građanin plemić” igrana u Metohiji

U Brestoviku je pred oko dvadesetak posetilaca odigrana predstava “Građanin plemić” u izvođenju Prištinskog narodnog pozorišta sa sedistem u Kosovskoj Mitrovici.
 • 30.06.2012
 • 02:14 h > 00:31 h
 • Radio Gorazdevac
 • komentara:
 • pregleda: 2211
Predstava “Građanin plemić” igrana u Metohiji
Detalj iz predstave igrane u Orahovcu (Foto J. Baljošević)

Molijer u Brestoviku from kim on Vimeo.Za povratnike u Brestoviku predstava “Građanin plemić” bila je prava senzacija jer nešto slično nikada nije organizovano u ovom selu nakon 1999.godine. S druge strane glumcima Branku Baboviću, Jasmini Stoiljković i ostalima je ovo bila neobična prilika da izmame osmehe na licima malobrojnim povratnika u Brestoviku.

Reditelj predstave “Građanin plemić” u izvođenju Srpske drame Prištinskog narodnog pozorista sa sedistem u Kosovskoj Mitrovici Darijan Mihajlović kaže da ovi ljudi zaslužuju da budu u centru pažnje.

“Molijer i „Građanin plemić“ otvaraju pitanje građanskog duha, ali i pozorišne komunikacije. Radeći komad kroz jedan antiistorijski događaj postavljamo na scenu svojevrsni oksimoron. Jer, ne samo da stvaramo pozorište tamo gde mu nije mesto, nego i sprovodimo sociološko istraživanje da li je uopšte danas moguće biti građanin na Kosovu”, kazao je Mihajlović.

Deca iz Brestovika uzivala je na kraju u društvu poznatih glumaca koji su se igrali sa decom i delili autograme.

Molijerov  “Građanin plemić” igran je i u Orahovcu.Ostale vesti

Instalacija
U sklopu druge faze izgradnje kružnog toka na raskrsnici ulica Kralja Petra I i Knjaza Miloša postavljen je natpis „Volim Kosovsku Mitrovicu“, koji će krasiti sam grad i tako ispratiti aktuelni trend promocije koji je već zastupljen i u brojnim drugim gradovima centralne Srbije.
 • 03.08.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017