Vesti

Poziv da Srbija u Briselu predstavi stavove o Kosovu

Direktor za proširenje u Evropskoj komisiji Stefano Sanino uputio je poziv delegaciji Srbije da poseti Brisel, kako bi na adekvatan način, predstavila stavove i ideje o rešavanju pitanja Kosova i Metohije pred najvišim političkim forumima EU.
 • 01.11.2012
 • 21:42 h
 • izvor: Beta
 • komentara:
 • pregleda: 1673
Poziv da Srbija u Briselu predstavi stavove o Kosovu
Sedište EU u Briselu (Foto tanjug)

Sanino je tokom susreta sa savetnikom predsednika Srbije Markom Đurićem pozdravio odlučnost Srbije da postane punopravni član Evropske unije i, kada su u pitanju razgovori sa Prištinom, istakao da je potrebno da vremenski rokovi tokom predstojećeg dijaloga budu fleksibilni, kako ne bi bilo pritisaka.

Kako se navodi u saopštenju iz predsednitva Srbije, Sanino je izrazio uverenje da podela južne srpske pokrajine ne bi bila dobro rešenje.

Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić najavio je skori nastavak pregovora Beograda i Prištine na najvišem političkom nivou i izrazio očekivanje da će u narednim danima biti uokviren nacrt državne platforme za te razgovore.

Đurić je najavio da će u izradu državne platforme biti uključena i skupština.

Đurić je, kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta istakao posvećenost Srbije ostvarenju preduslova za skori početak pregovora o pristupanju naše zemlje Evropskoj uniji.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018