Vesti

Potrošnja struje obara rekorde, restrikcije se nastavljaju

Potošnja struje na Kosovu svakim danom obara nove rekorde. Od jutros je u kvaru blok A4 Termoelektane u Obiliću. Zbog problema u samoj Termoelektrani ali i zbog povećane potrošnje restrikcije struje biće nastavljene i danas, saopšteno je KIM radiju iz Kosovske elektro korporacije (KEK).
Potrošnja struje obara rekorde, restrikcije se nastavljaju
Jutros u Čaglavici (Foto KIM)

Portparol KEK-a Surmije Kika izjavila je da da su danas u sistemu blok A5 i dva bloka B koji proizvode oko 650 megavati struje na sat.

“U časovima visoke potrošnje od 17 do 20 časova Kosovo će se napajati strujom i sa Gazovoda. Od danas, za razliku od prethodnih dana, i kategorija A imaće restikcije struje i to 5 sati sa i jedan sat bez struje. Isključena će biti i kategorija B  i to četiri sata sa strujom i dva sata bez nje dok će kategorija C biti tri sata sa i tri sata bez struje”, rekla je Kika.

Ona je KIM radiju kazala da zbog teških vremenskih uslova od juče nije bilo redukcija struje u regionima Peći, Đakovice, Srbice, u jednom delu Mitrovice kao i u regionu Uroševca.

Iz KEK-a apeliju na građanstvo da maksimalno štedi električnu energiju kako restrikcije ne bi bile povećane.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017