Vesti

Polučasovna blokada zbog hapšenja Jovića, sutra protest

Nekoliko desetina Srba blokiralo je jutros na pola sata ulicu koja od glavnog mosta na Ibru vodi ka naselju zvanom Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice tražeći da se Slavoljub Jović, optužen za pokušaj ubistva vojnika KFOR-a, brani sa slobode.
 • 15.11.2012
 • 22:45 h
 • izvor: Beta
 • komentara:
 • pregleda: 946
Polučasovna blokada zbog hapšenja Jovića, sutra protest
Most na Ibru (Foto arhiva KIM)

Demonstranti su od direktora vladine Kancelarije za KiM Aleksandra Vulina tražili da se tokom dana izjasni kada će Jović biti pušten.

"Mi ne želimo da budemo remetilački faktor, želimo da se pregovori odvijaju u miru", rekao je Nebojša Jović, brat uhapšenog, i od države zatražio da na sever KiM "vrati mir i državne institucije".

Prema njegovim rečima, ako je Kosovska Mitrovica nestabilna onda je nestabilno čitavo Kosovo.

Za sutra je na trgu “Braće Milić” u Kosovskoj Mitrovici zakazan novi protestni miting pod sloganom "Sloboda za Pagija - stop hapšenjima".

Jović je nedavno uhapšen u Kosovskoj Mitrovici, a poslanici DSS su naveli da su ga uhapsili pripadnici MUP Srbije i odveli u Kraljevo gde mu je određen pritvor zbog pokušaja ubistva vojnika KFOR-a 1. juna u mestu Rudare tokom sukoba na barikadi koju je KFOR pokušao da ukloni.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
 • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018