Vesti
Poljoprivreda

Raspisan konkurs za poljoprivredne subvencije za 2023. godinu

Odeljenje za poljoprivredu opštine Gračanica obaveštava poljoprivrednike da je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Kosova otvorilo konkurs za poljoprivredne subvencije za 2023. godinu.

Raspisan konkurs za poljoprivredne subvencije za 2023. godinu
Ilustracija (Foto Shutterstock)

Кako je saopšteno, rok za konkurisanje za ovogodišnje subvencije otvoren je 30 kalendarskih dana, odnosno od 28. februara do 29. marta 2023. godine.

Poljoprivrednici sa teritorije opštine Gračanica mogu aplicirati u opštinskoj Кancelariji za poljoprivredu na drugom spratu Tržnog centra u Gračanici, gde mogu saznati ovogodišnje kriterijume, kao i način konkurisanja.

Кonkurs Ministarstva poljoprivrede možete pogledati OVDE.Ostale vesti

Otopljavanje pogoduje poljoprivrednim štetočinama
Otopljavanje pogoduje poljoprivrednim štetočinama, jer mogu da ubrzaju razmnožavanje, prežive zimu i migriraju dalje ka severu. Naučnici najavljuju da će priča o širenju insekata i drugih štetnih vrsta tek će da dobije na značaju.
  • 05.05.2023
Vremenski uslovi izazov za poljoprivrednike

Vremenski rolerkoster koji je poslednjih nedelja prisutan na centralnom Kosovu poljoprivrednicima nije dozvolio da na vreme počnu sa setvom kukuruza. Ipak, nadaju se da će ovu poljoprivrednu kulturu zasejati u predviđenom roku. Trenutni rod pšenice ocenjuju kao perfektan, ali zbog niskih jutarnjih temperatura brine ih koliko će roditi voće.

  • 13.04.2023
Ponovo produžen konkurs za poljoprivredne subvencije

Odeljenje za poljoprivredu opštine Gračanica obaveštava poljoprivrednike da je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Kosova produžilo po drugi put rok za konkurs za poljoprivredne subvencije za 2023. godinu.

  • 06.04.2023
Gvozdić: Zima u aprilu neće umanjiti prinose
Proleće, temperaturna kolebanja, a posebno jutarnji mrazevi i sneg mogu negativno da utiču na poljoprivredne useve i rane zasade. Međutim to se ne odnosi na voćne sadnice autohtonih sorti koje se uzgajaju na našem području, jer su uglavnom cvetovi još u pupoljcima i niske temperature nemaju veliki uticaj, rekla je za program Radija Kosovska Mitrovica Ljiljana Gvozdić, diplomirani inženjer agronomije koja se usko bavi praćenjem voćarske proizvodnje.
  • 04.04.2023
Goraždevac: Poljoprivrednici da ne seju samo kukuruz i pšenicu
Ne treba se bazirati samo na kukuruzu i pšenici već valja pokušati i sa drugim biljnim kulturama koje bi, zbog plodne zemlje, mogle da donesu veći prihod porodicama koje se bave poljoprivredom, smatra Mladen Stevanović kojeg su novinari Radio Goraždevca zatekli na njivi dok orezuje borovnicu.
  • 30.03.2023
Produžen konkurs za poljoprivredne subvencije
Odeljenje za poljoprivredu opštine Gračanica obaveštava poljoprivrednike da je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Kosova produžilo rok za konkurs za poljoprivredne subvencije za 2023. godinu.
  • 29.03.2023