Vesti
Poljoprivreda

Otvoren konkurs za poljoprivredne subvencije

Odeljenje za poljoprivredu opštine Gračanica obaveštava poljoprivrednike da je otvoren konkurs za poljoprivredne subvencije za 2021. godinu.
Otvoren konkurs za poljoprivredne subvencije
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Kako je saopšteno iz Ministarstva poljoprivrede, rok za konkurisanje za ovogodišnje subvencije otvoren je 21 dan, odnosno do 28. septembra 2021. godine.

Poljoprivrednici sa teritorije opštine Gračanica mogu aplicirati u opštinskoj Kancelariji za poljoprivredu na drugom spratu Tržnog centra u Gračanici, gde mogu saznati ovogodišnje kriterijume, navodi se na opštinskom sajtu.

Direktor Odeljenja poljoprivrede u Opštini Gračanica Dragiša Stojanović kaže da je ove godine došlo do promene za koji konkuršu po hektaru pšenice.

"Poljoprivrednik je u obavezi da ima zasejana dva hektara pod pšenicom i da je u nekoj otkupnoj stanici predao najmanje šest tona žita za dva hektara zasejane pšenice. Mlinovi i otkupne stanice su u obavezi da svakom poljoprivrednom proizvođaču koji je predao proizvod izdaju potvrdu za pšenicu koja je predata mlinu. Na osnovu toga uz posedovni list, potvrdu iz banke da ima aktivan žiro račun i fotokopijom lične karte dolaze ovde kod nas i konkurišu za subvencije" rekao je Stojanović u telefonskoj izjavi za RTV Kim.

Konkurs Ministarstva poljoprivrede možete pogledati OVDE. Ostale vesti

Kosovo: Proizvođači mleka traže pomoć od institucija
Udruženje proizvođača mleka zbog višestrukog povećanja cena poljoprivrednih repromaterijala i izuzetno visokih troškova proizvodnje stočne hrane, zahteva od Vlade Kosova i Ministarstva poljoprivrede da hitno primeni dodatne podsticajne mere i izvrši isplatu zaostalih, neisplaćenih subvencija poljoprivrednicima.
  • 18.01.2022
Setva pšenice na centralnom Kosovu
Iako je prethodnih godina gotovo četiri petine zemljišta na centralnom Kosovu bilo zasejano pšenicom, zbog loše otkupne cene i poskupljenja repromaterijala poljoprivrednci sve ređe seju ovu žitaricu. 
  • 26.10.2021
Produžen konkurs za poljoprivredne subvencije
Konkus za poljoprivredne subvencije produžen je do 11. oktobra 2021. godine, saopšteno je iz Odeljenja za poljoprivredu Opštine Gračanica. 
  • 05.10.2021
Кonkurs za poljoprivredne subvencije produžen do 5. oktobra

Konkurs za poljoprivredne subvencije produžen je do utorka, 5. oktobra 2021. godine, saopšteno je iz Odeljenja za poljoprivredu opštine Gračanica.

  • 28.09.2021
Ministarstvo poljoprivrede prvi put subvencioniše na osnovu prinosa
Poljoprivrednici sa Kosova od srede, 8. septembra, mogu da konkurišu za subvencije u poljoprivredi u okviru programa direktnih plaćanja za 2021. godinu.
  • 07.09.2021
Centralno Kosovo: Žetva pšenice u punom jeku
Žetva pšenice je na teritoriji opštine Gračanica počela pre nekoliko dana. Agronom Voja Dekić je naveo da su pojedini poljoprivrednici na velikom gubitku zbog slabijeg i kvaliteta zrna pšenice, kao i zbog prodajne cene od 18 centi. 
  • 14.07.2021