Zvaničnici oštro osuđuju poteze opozicije

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga i potpredsednik Vlade Kosova Branimir Stojanović oštro su osudili ponašanje opozicionih poslanika, koji su za vreme sednice bacili suzavac.

Podeli ovaj članak sa:
  • Branimir Stojanović (Foto Kim)

“Osuđujem neprihvatljivo ponašanje koje je dovelo do prekida sednice Skupštine Kosova treću nedelju za redom. To je ružno ponašanje opozicije i u suprotnosti sa demokratskom praksom i institucionalnim ponašanjem koje nastojimo da gradimo”, navodi se u izjavi Jahjage.

Ona je pozvala poslanike da se distanciraju od nasilja, da poštuju institucije koje su izgrađene uz mnogo muka i žrtvovanja, uključujući i njihovo lično žrtvovanje.

"Očigledno je da se istorija ponavlja. Pre dvadeset godina Aljbin Kurti je bio sa suzavcem, danas sa suzavcem. Neki ljudi očigledno nisu navikli ni na šta drugo osim na suzavac. Ovo je, po meni, velika sramota, jedno prosipanje mržnje na sve strane, bez elementarne kulture za politički dijalog", rekao je nakon prekida zasedanja Branimir Stojanović.

On je dodao da su pred poslanicima važni zadaci koji zahtevaju mnogo više mira, kako bi se brojni problemi građana Kosova rešavali.

"Legitimno je iznositi političke stavove, ali ne po cenu ugrožavanja života drugih ljudi", zaključio je Stojanović.

Predstavnici opozicije su u pokušaju da onemoguće normalan završetak sednice Skupštine Kosova pred njen kraj u sali aktivirali suzavac od kojeg su se poslanice Fljora Brovina i Blerta Kadriu onesvestile i prebačene su u Urgentni centar Kosova.

Poslanici Skupštine Kosova napustili su salu, nakon prihvatanja nacrta o četiri zakonska predloga, zbog toga što je u sali bačen suzavac.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane