Žustra rasprava u Savetu Evrope, protest zbog prisustva predstavnice Prištine

Rad Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope je obeležila žustra rasprava članova srpske delegacije sa predsednicom komiteta Rijom Oumen, povodom poziva i prisustva na sastanku ambasadorke Kosova, koja nije akreditovana u SE, saopštila je Skupština Srbije.

Podeli ovaj članak sa:
  • Sedište EU u Briselu (Foto kurir-info)

Srpska delegacija je ocenila prisustvo ambasadorke Kosova kao vid pritiska na članove Komiteta prilikom glasanja za novog izvestioca Parlamentarne skupštine Saveta Evrope za Kosovo.

Iako je predsednica Komiteta priznala da je pogrešila i članovi srpske delegacije insistirali da se predstavnica Kosova udalji sa sastanka, to se nije dogodilo, navodi se u saopštenju.

Delegacija je odlučila da o ovom incidentu i ponašanju predsednice Komiteta obavesti Lilijan Mori Paskije, predsednicu PS Saveta Evrope.

Narodnu skupštinu Republike Srbije na sastanku Političkog komiteta predstavljali su članovi delegacije Marija Obradović i Žarko Obradović, na čelu sa šefom delegacije Aleksandrom Tomić.

Na sastanku Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, nemački poslanik Peter Bejer izabran je za izvestioca o situaciji na Kosovu.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane