Vesti
Politika

Zoran Todić: Dogovor o dokumentima važan za budućnost Srba na KiM

"Moramo da verujemo, moramo da uložimo dodatne napore. Svesni smo da država Srbija čini sve da dođe do kompromisnog rešenja i što se tiče registarskih oznaka, a verujem da to dobro razumeju i predstavnici međunarodne zajednice", rekao je gradonačelnik opštine Leposavić Zoran Todić.

Zoran Todić: Dogovor o dokumentima važan za budućnost Srba na KiM
Zoran Todić (Foto TV Most)

Dogovor Beograda i Prištine kojim su sačuvane srpske lične karte za Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji veoma je važan za budućost srpskog naroda na tom prostoru, ocenio je danas gradonačelnik opštine Leposavić Zoran Todić.

On je naveo da je ovog puta pobedila diplomatija i politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića, navodeći da je postignut kompromis i da je svaki dogovor postignut na taj način apsolutno prihvatljiv i za našu državu i za narod koji živi na prostoru KiM.Ostale vesti

Stano: Izbore na severu održati u mirnim okolnostima
Evropska unija pozvala je kosovske institucije da pažljivo ispitaju sve faktore kako bi izbori planirani u opštinama na severu Kosova 18. decembra bili održani u mirnim okolnostima.
  • 07.12.2022
Kfor: Pripadnici američke komande slučajno ušli u dvorište vrtića
Pripadnici Regionalne komande Istok iz SAD-a slučajno su svojim vozilima ušli na parking obdaništa u Leposaviću, saopštavaju iz Kfora nakon što su ranije danas pojedini mediji na severu Kosova objavili da su „pripadnici Kfora upali u dvorište vrtića u Leposaviću“.
  • 07.12.2022
NATO: Region značajniji nego ikad
Jugoistočna Evropa je zbog svoje strateške uloge značajnija nego ikada i taj značaj je konačno prepoznala i međunarodna zajednica, izjavio je predsednik Fondacije NATO odbrambenog koledža Alesandro Minuto-Rico.
  • 07.12.2022
Svećlja u blizini ibarskog mosta: Situacija mirna
Posle jučerašnjih dešavanja na severu Kosova, kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja posetio je danas južni deo Mitrovice.
  • 07.12.2022
Vlada Kosova čeka procenu situacije na severu
Portparol Vlade Kosova Perparim Krueziu saopštio je da se čeka procena situacije na severu od strane bezbednosnih organa "za naredne korake" u vezi sa održavanjem izbora.
  • 07.12.2022
Jablanović: Bliži smo odlaganju izbora
"Mislim da smo u ovom trenutku bliži tome da se izbori odlože za neki naredni period u kome će se održati na mirniji i normalniji način, a to će se dogoditi samo ako se steknu uslovi kojima prethodi politički dogovor. Ali, to ne možemo da predvidimo, u Prištini je na vlasti nepredvidljiva garnitura", kazao je za Radio Kim kandidat za gradonačelnika Leposavića Aleksandar Jablanović koji se u ime Partije kosovskih Srba (PKS) kandidaovao za učešće na izborima zakazanim u toj opštini za 18. decembar.
  • 07.12.2022