Vesti
Politika

Zeri: Kosovski lideri krše zakon, sva trojica van zemlje

Trojica kosovskih lidera, Hašim Tači, Kadri Veselji i Ramuš Haradinaj, ponovo su se našli na udaru dela prištinskih medija zbog kršenja "državnog protokola".
Zeri: Kosovski lideri krše zakon, sva trojica van zemlje
Hašim Tači i Ramuš Haradinaj (Foto Vlada Kosova)

List Zeri piše da Tači, Haradinaj i Veselji ne poštuju protokol s obzirom na to da u tom dokumentu piše da oni ne mogu istovremeno biti na putu van Kosova.

Predsednik Tači je, međutim, već otputovao u SAD, gde će prisustvovati tradicionalnom Molitvenom doručku, predsedavajući parlamenta Veselji boravi u Hrvatskoj, a Haradinaj, koji je nakon odustajanja od podrške iniciijativi za ukidanje Specijalnog suda za zločine, dobio je američku vizu i, navodi list, "na ivici" je da i on otputuje u Vašington, piše Zeri.

List podseća da "Zakon o državnom protokolu" precizno piše da "trojica lidera ne mogu istovremeno biti u inostranstvu".

Tim protokolom je, kako se navodi, precizno utvrđeno da mora postojati koordinacija izmedju trojice lidera, predsednika, premijera i predsednika Skupštine, kada je reč o službenim putovanjima.

"Posete su koordinisane tako da njih trojica ne mogu istovremeno biti u inostranstvu", navodi se u "članu 19 Zakona o državnom protokolu", a nepoštovanje tog dokumenta smatra se neodgovornošću lidera piše Zeri.Ostale vesti

Palmer: Nije pritisak, ali
SAD neće pritiskati, već ohrabruju Beograd i Prištinu da postignu sporazum o normalizaciji, kaže specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer.
  • 06.03.2021
EP 25. marta o Zapadnom Balkanu
Debata o izveštajima o napretku četiri balkanske države ka EU biće održana na mini-plenarnoj sednici Evropskog parlamenta 25. marta, saopšteno je u Briselu.
  • 06.03.2021
Osmani: KBS sledeće nedelje u prvu mirovnu misiju
Očekuje se da će pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga otputovati u prvu mirovnu misiju na svetu, koja će se izvoditi zajedno sa američkom vojskom, najavila je vršilac dužnosti predsednika Kosova Vjosa Osmani tokom obeležavanja godišnjice Epopeje OVK.
  • 05.03.2021
Optužnice protiv 14 budućih kosovskih poslanika, najviše iz Samoopredeljenja
Poslanička mesta u kosovskoj skupštini zauzele su i osobe koje se suočavaju sa pravosudnim procesom. Naime, podignuta je optužnica protiv 14 budućih poslanika, javlja Koha.
  • 05.03.2021
Lajčak: Dogovoreni neki delovi budućeg sporazuma Beograda i Prištine
Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je večeras da su već dogovoreni neki delovi budućeg sporazuma između Beograda i Prištine, koji još nisu objavljeni jer, kako je naveo, "ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno".
  • 05.03.2021
Hodžić: Podržaću Kurtijevu vladu i kandidaturu Osmanijeve za predsednicu
Adrijana Hodžić sa liste „Ujedinjena zajednica" koja je osigurala mesto u Skupštini Kosova kao predstavnica bošnjačke zajednice, izjavila da će podržati formiranje vlade koju vodi Aljbin Kurti i kandidaturu Vjose Osmani za mesto predsednice Kosova, prenosi Ekonomija Onlajn.
  • 04.03.2021