Vesti
Politika

Zelenović: Gubitnička politika

Narodni poslanik grupe "Moramo-Zajedno" Nebojša Zelenović ocenio je da vlast još nije počela da suštinski rešava pitanje Kosova i Metohije i da država "vodi gubitničku politiku".
Zelenović: Gubitnička politika
Nebojša Zelenović (Foto Miloš Milivojević/Tanjug)

Upitan da li je jasnija situacija oko Kosova i Metohije, Zelenović je rekao da vlast još nije počela da suštinski rešava pitanje KiM.

"Naša država vodi gubitničku politiku na KiM. Svaki čovek mora imati mogućnost da slobodno i normalno živi", kazao je on.

Zelenović je rekao da Srbija samo strateškim dogovorom sa Zapadom može da obezbedi dobru budućnost svojim građanima.

"Rešenje za KiM može biti održivo samo ako je deo velikog plana za ceo region", rekao je on.

Zelenović smatra da se vlast Prajd šetnjom "obrukala" i da je to svima jasno.

"Imali smo goste iz celog sveta i imali smo priliku da pokažemo koliko bitna i važna Srbija može da bude", rekao je Zelenović za list Danas.Ostale vesti

Dafina Gedžu-Bunjaku vršilac dužnosti ministarke zdravlja
Premijer Kosova Aljbin Kurti je, nakon odluke ministra zdravlja  Rifata Latifa o podnošenju neopozive ostavke na tu funkciju, imenovao Dafinu Gedžu-Binjaku na mesto v.d. ministra, prenosi Gazeta ekspres.
  • 07.10.2022
Stano: Kašnjenje u sprovođenju Mape puta zbog tehničkih aspekata

Portparol Evropske unije Peter Stano objasnio je kašnjenje srpske kompanije Elektrosever zbog nesprovođenja sporazuma o energetici, postignutog u Briselu u junu ove godine, između Kosova i Srbije.

  • 07.10.2022
Evropska komisija potvrdila preporuku o viznoj liberalizaciji za Kosovo

Evropska komisija je potvrdila preporuku u ukidanju viznog režima za građane Kosova. Ocenili su da preporuka koja datira od 2018. ostaje "u potpunosti važeća".

  • 07.10.2022
Bez velikih očekivanja od Vučićevog obraćanja. „Pritisci postoje, a mi već znamo da živimo teško“
Posle niza sastanaka sa evropskim zvaničnicima i posle gotovo deset dana držanja u neizvesnosti, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra će se obratiti javnosti. Obraćanje dolazi i nakon trilateralnog sastanka koji je imao u Pragu sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom na kojem je jedna od tema bila Kosovo. Poznavaoci prilika na Kosovu veruju da će Vučić ponovo izaći sa pričom o „teškim danima“ i pritiscima po pitanju postizanja konačnog rešenja sa zvaničnicima u Prištini.
  • 07.10.2022
Osmani: Modeli poput Republike Srpske stvaraju više problema nego stabilnosti

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je u Pragu da će se poštovati Ustav Kosova kada je u pitanju zajednica opština sa srpskom većinom jer je "Ustav Republike Kosovo, alfa i omega svake naše akcije".

  • 07.10.2022
Vučić i Osmani odvojeno sa Šolcom i Makronom u Pragu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali i predsednica Kosova Vjosa Osmani razgovorali su u okviru Samita u Pragu sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i predsednikom Francuske Emanuelom Markonom.
  • 07.10.2022