Vesti
Politika

Završeno prebrojavanje uslovnih glasova pristiglih poštom

Prebrojavanje uslovnih glasova i glasova pristiglih poštom završeno je sinoć u Centru za prebrojavanje i rezultate, nakon odluke Izbornog panela za žalbe i predstavke da prebroji samo glasove za kandidate Alijanse za budućnost Kosova (ABK). U međuvremenu, u CPR nastavlja se prebrojavanjem ostalih biračkih mesta, javlja KosovaPress.
Završeno prebrojavanje uslovnih glasova pristiglih poštom
Parlamentarni izbori na Kosovu (Foto Kim)

Portparol CIK-a Valjmir Eljezi rekao je da se ponovo broje glasovi sa ukupno 141 biračkog mesta, i to 134 biračka mesta za koja je IPŽP odlučio kao i još sedam odlukom CIK-a.

Proces prebrojavanja ovih biračkih mesta, kako je kazao Eljezi, očekuje se da će biti završen uskoro pošto je reč samo o prebrojavanju glasova kandidata jednog političkog subjekta i dodao da to ne traje dugo.

Povodom objavljivanja rezultata, Eljezi je rekao da će to biti učinjeno čim se završe svi postupci predviđeni nakon ponovnog brojanja biračkih mesta.

„Što se tiče rezultata bilo ponovnog brojanja uslovnih glasova, glasova iz inostranstva koji su prebrojani ovde u CPR ili ponovnog brojanja drugih biračkih mesta, naravno da će njihovi rezultati biti objavljeni u trenutku kada budu spremni, čim se završe svi postupci predviđeni u CPR, jer je podacima koji se dobijaju nakon popunjavanja novih obrazaca potrebno vreme dok ponovo ne uđu u sistem, da bi se generisali i naravno, CIK će ih objaviti u optimalnom roku“, rekao je Eljezi.Ostale vesti

Penzionerima 7. decembra još 20 evra, ostalim građanima dan kasnije
Penzioneri će prvi dobiti još 20 evra pomoći od države 7. decembra, dok će ostalim građanima ta pomoć biti isplaćena 8. i 9 decembra, najavio je ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali.
  • 01.12.2021
Nemačka izdvojila milion evra za Kosovske bezbednosne snage
Ambasador Nemačke na Kosovu Jorn Rode saopštio je da je sa ministrom odbrane Armendom Mehajem potpisan sporazum vredan milion evra koji se odnosi na podršku Kosovskim bezbednosnim snagama (KBS).
  • 30.11.2021
Branimir Stojanović: Čestitam, ali naša borba traje!
Kanditat za gradonačelnika Gračanice Branimir Stojanović  koji je na oktobarskim loklanim izborima izgubio od Ljiljane Šubarić, čestitao je novoj predsednici opštine i odbornicima stupanje na dužnost. Podsetio ih je, međtuim, na veliku obavezu i odgovornost, ali i da "borba još uvek traje".
  • 30.11.2021
Milošević preuzeo dužnost predsednika opštine Novo Brdo

Novoizabrani predsednik opštine Novo Brdo Saša Milošević, ali i odbornici izabrani na lokalnim izborima održanim 17.oktobra, danas su stupili na dužnost.

  • 30.11.2021
Ljiljana Šubarić: Učiniću sve da dužnost obavljam časno i pošteno
Po polaganju zakletve i preuzimanju dužnosti predsednice Opštine Gračanica, Ljiljana Šubarić je poručila da će biti predsednica svih građana, bez obzira na političku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. Ipak, naglasila je da će voditi politiku Srpske liste.
  • 30.11.2021
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova odložena šesti put zaredom
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova, koja je bila zakazana za danas, odložena je zbog nedostatka kvoruma, šesti put zaredom.
  • 30.11.2021