Završeno ponovno brojanje glasova sa skoro trećine biračkih mesta

Portparol Centralne izborne komisije Valjmir Eljezi izjavio je da su juče u Centru za brojanje i rezultate ponovo prebrojani glasovi sa 134 biračka mesta, prenosi Ljajmi.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija (Foto Tanjug)

Eljezi je naglasio da je prema trenutnim podacima, prebrojano 31 odsto ili glasovi sa 433 biračka mesta.

„U subotu, 16. novembra, ponovo je prebrojavano 134 biračka mesta. Dakle, ukupno prema dosadašnjim podacima, broj prebrojanih kutija je 433 ili približno 31 odsto“, ponovio je on.

Postupak ponovnog prebrojavanja glasova počeo je 13. novembra, nakon odluke Vrhovnog suda Kosova, koji je odobrio odluku Izbornog panela za žalbe i predstavke da se glasovi iz Srbije ne uključe u konačne rezultate izbora.

Kako se podseća, Eljezi je rekao da je u procesu ponovnog brojanja 1.428 biračkih mesta i da će glasovi biti prebrojani narednih dana.

Prema njegovim rečima, Centar za brojanje i rezultate radiće u dve smene i povećao je broj stolova za prebrojavanje sa 23 na 32, kako bi se ovaj proces što pre završio.

Rezultati neće biti overeni za 15 ili 20 dana, i do tada neće biti poznato sa koliko poslanika stranke ulaze u parlament.

Ostale vesti

 • Sporazum: Kosovo i EU za pet godina

  Sporazum: Kosovo i EU za pet godina

  U novoj emisiji Sporazum gostovali su dopisnica Radio televizije Kosova iz Brisela Đeraćina Tuhina i izvršni drektor nevladine organizacije Aktiv Modrag Milicević.

 • Zaharova o presudi Todosijeviću: Dokaz antisrpske represije

  Zaharova o presudi Todosijeviću: Dokaz antisrpske represije

  Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da zvanična Moskva osuđuje presudu Prištine kosovskom Srbinu Ivanu Todosijeviću, donetu zbog načina na koji je okvalifikovao događaje u selu Račak, u januaru 1999. godine.

 • Kurti potvrdio spor sa DSK oko mesta kosovskog predsednika

  Kurti potvrdio spor sa DSK oko mesta kosovskog predsednika

  Predsednik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da se njegova stranka zalaže za koalicioni sporazum sa Demokratskim savezom Kosova bez doticanja mesta kosovskog predsednika, istakavši da ta pozicija predstavlja "jedinstvo naroda" na Kosovu.

 • Kurti i Mustafa još bez dogovora

  Kurti i Mustafa još bez dogovora

  Lideri dve najveće političke stranke na Kosovu, Aljbin Kurti i Isa Mustafa ni večeras nisu uspeli da se dogovore o sastavu nove vlade. Kosovski predsednik Hašim Tači sazvao konsustitutivnu sednicu parlemanta za 24. decembar.

 • Đurić: Handke je u Srbiji

  Đurić: Handke je u Srbiji "persona gratisima"

  Peter Handke je zbog svega što je uradio u Srbiji "persona gratisima", najpoželjnija moguća osoba, i u svakom trenutku je dobrodošao i u Beograd i u svako drugo mesto, rekao je u izjavi Tanjugu Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane