Vesti
Politika

Završeno ponovno brojanje glasova sa skoro trećine biračkih mesta

Portparol Centralne izborne komisije Valjmir Eljezi izjavio je da su juče u Centru za brojanje i rezultate ponovo prebrojani glasovi sa 134 biračka mesta, prenosi Ljajmi.
Završeno ponovno brojanje glasova sa skoro trećine biračkih mesta
Ilustracija (Foto Tanjug)

Eljezi je naglasio da je prema trenutnim podacima, prebrojano 31 odsto ili glasovi sa 433 biračka mesta.

„U subotu, 16. novembra, ponovo je prebrojavano 134 biračka mesta. Dakle, ukupno prema dosadašnjim podacima, broj prebrojanih kutija je 433 ili približno 31 odsto“, ponovio je on.

Postupak ponovnog prebrojavanja glasova počeo je 13. novembra, nakon odluke Vrhovnog suda Kosova, koji je odobrio odluku Izbornog panela za žalbe i predstavke da se glasovi iz Srbije ne uključe u konačne rezultate izbora.

Kako se podseća, Eljezi je rekao da je u procesu ponovnog brojanja 1.428 biračkih mesta i da će glasovi biti prebrojani narednih dana.

Prema njegovim rečima, Centar za brojanje i rezultate radiće u dve smene i povećao je broj stolova za prebrojavanje sa 23 na 32, kako bi se ovaj proces što pre završio.

Rezultati neće biti overeni za 15 ili 20 dana, i do tada neće biti poznato sa koliko poslanika stranke ulaze u parlament.Ostale vesti

Vučić i Hoti 12. jula u Briselu
Dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije biće nastavljen u nedelju 12. jula, saopštila je Evropska komisija.
  • 06.07.2020
RIK objavio konačne rezultate izbora,u parlamentu sedam lista
Republička izborna komisija (RIK) usvojila je Izveštaj o ukupnim rezultatima izbora za narodne poslanike Narodne skupštine prema kome je u parlament ušlo sedam izbornih lista.
  • 05.07.2020
Bolton: Ideja o korekciji granice nije moja
Bivši savetnik američkog predsednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Džon Bolton izjavio je za albanski portal "Faksveb" da pitanje "korekcije granice" u dijalogu Beograda i Prištine nije bilo njegova ideja.
  • 05.07.2020
Vučić: Umoran sam od izjava iz Prištine
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da ako Albanci na nastavak dijaloga dolaze da bi pričali o međusobnom priznanju, onda je bolje da ni ne dolaze, jer on o tome neće da razgovara, te da ga interesuje samo Srbija.
  • 04.07.2020
Godfri: Vučić će uskoro imati sagovornika sa prištinske strane
Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri rekao je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić uskoro imati sagovornika sa prištinske strane u dijalogu. On je istakao da sastanak u Beloj kući nije otkazan, već samo odložen.
  • 04.07.2020
Albanski premijer Edi Rama izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić na "kraju mora da razgovara sa Kosovom" i da "nema šanse da pregovara sa Zapadom o Albancima".
  • 03.07.2020