Vesti
Politika

Završen pretres PO Opštine Peć u Goraždevcu

Policija Kosova napustila je Goraždevac zajedno sa danas uhapšenim Miloradom Đokovićem, nakon što je izvršena premetačina i pretres Privremenog Organa za Peć koji se nalazi u Goraždevcu. Tom prilikom blokiran je kompletan centar Goraždevca, čak ni novinari Radio Goraždevca nisu mogli da pristupe svojim prostorijama.
Završen pretres PO Opštine Peć u Goraždevcu
Blokada centra Goraždevca (Foto: Radio Goraždevac)

Danas nakon hapšenja Milorada Đokovića u Vitomirici, policija Kosova došla je u velikom broju, zajedno sa Đokovićem u Goraždevac gde je blokirala centar i izvršila pretres PO Opštine Peć.

Prilikom hapšenja Đokovića pretučen je Luka Zlatičanin iz Goraždevca koji tvrdi da je nekoliko puta udaren od strane policajca.

O ovom dešavanju obratio se i predsednik Privremenog Organa Opštine Peć, Miloš Dimitrijević.

"U prostorijama smo bili kao i svakog dana na radnoj obavezi. Posle dva sata kad je Đoković otišao kući, uhapsili su ga. Sad su došli, pretresli naše prostorije, uzeli su neke papire i računar da provere šta se nalazi u njemu. Nažalost, ovim dešavanjima vrši se pritisak na nas, predstavnike srpske zajednice. Ovo je četvrti ili peti put da nam upadaju u prostorije i da ništa ne nađu. Policija je razbila vrata i htela da razbij metalni ormar u kome su sve rasturili", rekao je Dimitrijvić.

Prilikom hapšenja Đokovića pretučen je Luka Zlatičanin iz Goraždevca koji tvrdi da je nekoliko puta udaren od strane policajca.

"Prilikom hapšenja Milorada Đokovića, ja sam kolima došao u dvorište gde me je jedan policajac sačekao i pitao šta ćeš ovde. Kada sam ja počeo a pričam on me je udario u predelu glave. Kada sam rekao Miciju (Miloradu) drži se i ovo će da prođe on me je još jednom udario. Nakon toga bio sam priveden u stanicu policije u Vitomirici", kazao je Zlatičanin.

Zlatičaninu je tom prilikom uručena kazna u vrednosti od 300 evra, iako je njegov auto bio parkiran u dvorištu. Kako navodi Zlatičanin, nisu mu uradili alkotest, a nakon nekoliko udaraca nisu želeli da mu pruže potrebnu medicinsku pomoć. Vozačka dozvola oduzeta mu je na devet meseci.

Sa druge strane, iz kosovske policije nisu želeli da komentarišu ove tvrdnje, već su samo naveli da je Zlatičanin bio u alkoholisanom stanju.Ostale vesti

Čitaku: Ne širite strah i paniku, neće biti rata na Kosovu
Potpredsednica Demokratske partije Kosova (DPK) Vljora Čitaku pozvala je da se u javnosti ne šire strah i panika, jer prema njenim rečima, rata na Kosovu neće biti.
  • 08.08.2022
Kurti za RSE: Situacija na severu mogla je da eskalira u oružani sukob
U opštinama na severu Kosovu je 31. jula postojao rizik da situacija preraste u oružani sukob "zbog straha koji je uneo Beograd i zbog planova rađenih u Raškoj i Beogradu". Ovo je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE) rekao premijer Kosova, Aljbin Kurti.
  • 08.08.2022
Dogovoreno obaranje Vlade Crne Gore?
Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Crne Gore Vladimir Joković izjavio da ima pouzdane informacije da su Demokratska partija socijalista (DPS) i Demokrate dogovorili da 19. avgusta obore Vladu Crne Gore.
  • 08.08.2022
Kurti: Blokade organizovao Beograd, podržala Rusija
Kosovski premijer Aljbin Kurti u intervjuu italijanskom listu La republika (La Repubblica), rekao da blokada puteva prošle nedelje "nije bila spontana već da je to organizovao Beograd uz pomoć Rusije".
  • 08.08.2022
Jakšić: Medijska prodaja Putinovog narativa
Vladimir Putin voli da se oslanja na primere iz prošlosti, od početka ukrajinskog rata koristi jednu njemu dragu istorijsku analogiju: Kosovo i bombardovanje SR Jugoslavije, događaj od koga je, kako kaže, "sve počelo".
  • 08.08.2022
Narodna stranka: Zakazati sednicu o Kosovu
Narodna stranka je podnela inicijativu predsedniku Skupštine Srbije za hitno sazivanje posebne sednice na kojoj bi se raspravljalo o Kosovu i Metohiji, a na koju bi bio pozvan i predsednik Srbije koji bi poslanicima podneo izveštaj o aktuelnoj situaciji na Kosovu, kao i relevantnim međunarodnim okolnostima.
  • 08.08.2022