Zatvorena birališta u četiri opštine na severu

Biračka mesta na vanrednim izborima za gradonačelnike u četiri srpske opštine na severu Kosova zatvorena su u 19 sati. U Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću je na izbore do 15 časova izašlo 32,3 odsto birača.

Podeli ovaj članak sa:
 • Biračko mesto (Foto RTS)

Glasanje je proteklo uglavnom u redu i do sada nije bilo primedbi na regularnost izbora, javlja dopisnik RTS-a.

U Kosovskoj Mitrovici pravo glasa do 15 časova iskoristilo je 30 odsto glasača (6.617), u Leposaviću 33,05 odsto (6.003), u Zvečanu 34,34 odsto (3.169) i Zubinom Potoku 34,45 odsto upisanih birača (2.940).

Izlaznost do 11 časova bila je 16 odsto, saopštila je ranije Centralna izborna komisija.

Biračka mesta otvorena su u sedam, a zatvorena su u 19 časova. OEBS je tehnički asistirao prilikom glasanja, a pravo glasa u četiri opštine na severu ima blizu 60.000 birača.

Kandidate za predsednike imaju Srpska lista, Demokratska partija Kosova i pokret Samoopredeljenje.

Kandidati Srpske liste su Goran Rakić u Kosovskoj Mitrovici, Srđan Vulović u Zubinom Potoku, Vučina Janković u Zvečanu i Zoran Todić u Leposaviću.

Ostale vesti

 • Brnabić: Nisam veliki optimista

  Brnabić: Nisam veliki optimista

  Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da će se "vlada truditi da uradi sve što je u njenoj moći da obezbedi da roba iz centralne Srbije dođe do svih ljudi na Kosovu".

 • Ljajić: Srbija će insistirati na ukidanju takse

  Ljajić: Srbija će insistirati na ukidanju takse

  Sedam meseci posle uvođenja takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije, usled pojačane kontrole kosovske policije, zalihe hrane su pri kraju. Ministar trgovine u vladi Srbije Rasim Ljajić kaže da će Srbija na međunarodnom planu insistirati na ukidanju taksi.

 • Izveštaj Stejt departmenta o verskim slobodama na Kosovu

  Izveštaj Stejt departmenta o verskim slobodama na Kosovu

  Nepoštovanja imovinskih prava SPC, diskriminacija vernih muslimana pri zapošljavanju i oslobađanje optužbi imama osumnjičenih za raspirivanje verske i etničke mržnje neke su od tema koje su se našle u izveštaju Stejt Departmenta o slobodi veroispovesti na Kosovu za 2018. godinu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane