Zastoj u razgovorima Samoopredeljenja i Demokratskog saveza

Razgovori između Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova (DSK) o formiranju nove vlade zastali su kada su okončani sastanci radnih grupa, a da bi se postigao dogovor o koaliciji, Samoopredeljenje želi da se sastanu lideri stranaka Aljbin Kurti i Isa Mustafa.

Podeli ovaj članak sa:
 • Osmani i Kurti (Foto Rojterst,AFP)

Aljbulena Hadžiu iz Samoopredeljenja kaže da poziv te stranke postoji i da potvrđivanje izbornih rezultata ne bi trebalo da bude prepreka postizanju sporazuma o zajedničkoj vladi.

Niko iz DSK nije pristao da govori o ovom pitanju, a mnogi stranački zvaničnici nisu se odazvali na pozive KTV, koja navodi da Samoopredeljenje ne isključuje nove izbore, ali napominju da su posvećeni postizanju koalicije sa DSK.

Hadžiu navodi da i ukoliko koalicija NISMA-ANK-PP uđe u parlament, za njih neće biti mesta u novoj kosovskoj vladi.

Dok CIK nastavlja sa prebrojavanjem glasova, NISMA i ANK čekaju ishod da li će ući u parlament ili ne.

Uvereni da prelaze izborni cenzus, ANK kaže da su spremni da se pridruže vladajućoj koaliciji, mada nisu dobili poziv.

Pre nekoliko dana lider DSK Isa Mustafa signalizirao je da želi da NISMA bude u vladajućoj koaliciji, ali je rekao da će pobednička stranka Samoopredeljenje odlučiti o tome.

Ostale vesti

 • Tači: Korist od mudrog pozicionaranja saveznika

  Tači: Korist od mudrog pozicionaranja saveznika

  Kosovski predsednik Hašim Tači sastao se danas u Berlinu sa bivšim specijalnim izaslanikom SAD za Kosovo od 2005. do 2006. godine Frenkom Visnerom i bivšom visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton.

 • TOK: Nismo imali uvid u optužnice prištinskog tužilaštva

  TOK: Nismo imali uvid u optužnice prištinskog tužilaštva

  Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) i dalje vodi predistražni postupak protiv neidentifikovanih izvršilaca u slučaju ubistva predsednika GI SPD Olivera Ivanovića, rečeno je Insajderu u tom tužilaštvu. Kako su naveli, TOK nije imao uvid u optužnicu koje je kosovsko Specijalno tužilaštvo pre nekoliko dana podnelo Osnovnom sudu u Prištini protiv šest osoba.

 • Haziri: Sporazum DSK i Samoopredeljenja za nekoliko dana

  Haziri: Sporazum DSK i Samoopredeljenja za nekoliko dana

  Zamenik predsednika Demokratskog saveza Kosova Ljutfi Haziri izjavio je da je postizanje koalicionog sporazuma sa pokretom Samoopredeljenje pitanje dana, dodajući da će razgovori predstavnika dveju stranaka biti nastavljeni kada se Aljbin Kurti vrati iz inostranstva.

 • Vučić Merkelovoj: Ukidanje takse pa dijalog

  Vučić Merkelovoj: Ukidanje takse pa dijalog

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je, u telefonskom razgovoru, nemačkoj kancelarki Angeli Merkel utiske nedavnog sastanka u Parizu i govrio o mogućnostima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane