"Zapad namerava i dalje da koristi Haradinaja za sopstvene interese"

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević smatra da je zapad zainteresovan za to da na vlasti na Kosovu ostane protivrečni političar kao što je Ramuš Haradinaj.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ramuš Haradinaj (Foto arhiva Kim)

On smatra da su Vašington i Brisel zainteresovani da na vlasti ostane jdan takav političar koji bi pomagao Zapadu kako bi se vršio pritisak na Srbiju i istisnula Rusija sa Balkana.

"Zapadne vlade - to su partneri i saučesnici u zločinima OVK i njihovih vođa kao što su Haradinaj, Tači i drugi. Zajedno su realizovali "projekat Kosovo", koji je podrazumevao progon Srba, stvaranje kvazi države i institucija koje bi bile paravan za organizovani kriminal, trgovinu oružjem i drogom….", rekao je Galijašević za dnevnik "Rosijskaja gazeta".

Pri tome je Zapad "zatvarao oči" na trgovinu ljudskim organima a sada se još spokojnije odnsosi prema njhovoj ratničkoj retorici, dodao je on.

Po mišljenju Galijaševića, "Zapad, a pre svega SAD I Nemačka, nameravaju i dalje da koriste Haradinaja za sopstvene interese. I čime on može za njih da bude vredan? Samo učešćem u međuetničkim sukobima koje oni planiraju, s ciljem da se oslabi uticaj i uloga Srbije na Balkanu i stvarenjem pretnje po teritorijalnu celovitost Srbije", kaže Galijašević.

Zapad smatra da je pritisak na Srbiju najbolji način da se očuva "državnost" Kosova a takođe ograniči uticaj Rusije na Balkanu, smatra on.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane