Vesti
Politika

"Zakon o Specijalnom sudu da obuhvati i Srbe"

Predstavnici udruženja veterana OVK pozvali su poslanike kosovske skupštine da hitno glasaju o izmeni zakona o Specijalnom sudu kako bi taj zakon obuhvatio i suđenja za zločine koje su počinile srpske snage na Kosovu.
Skupština Kosova (Foto arhiva Kim)

Kako prenose prištinski mediji, veterani OVK pozvali su na izmenu tog zakona nakon što je francuski sud u Kolmaru odložio odluku o mogućem izručenju bivšeg lidera OVK Ramuša Haradinaja Beogradu.

Predstavnici udruženja veterana OVK kažu da neće izaći iz kosovske skupštine sve dok poslanici ne glasaju o izmenama koje je ranije na istoj sednici predložio poslanik iz redova Demokratske partije Kosova Nait Hasani, navode prištinski mediji.Ostale vesti

Vučić: Sa Makronom o tri ključne teme
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je da je sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom razgovarao o tri ključne teme - Samitu o Kosovu, bilateralnim odnosima Srbije i Francuske i budućnosti Evropske unije i Srbije u Uniji.
  • 10.07.2020
Kosovski ministri u prvoj zvaničnoj poseti Preševskoj dolini
Ministarka inostranih poslova i dijaspore Kosova Meliza Haradinaj-Stubla i ministar pravde Kosova Selim Selimi boravili su danas u prvoj zvaničnoj poseti Vlade Kosova opštinama u Preševskoj dolini, na jugu Srbije, objavila je Agencija Anadolija.
  • 09.07.2020
EK: Vučića očekujemo u Briselu, događaji u BG s tim nisu u vezi
Evropska komisija je danas stavila do znanja da "nema razloga da srpski predsednik, Aleksandar Vučić, ne dođe u nedelju u Brisel na obnovu dijaloga Beograd-Priština, jer zbivanja u protekla dva dana u Beogradu nisu povezana s tim sastankom“.
  • 09.07.2020
Skupština nije usvojila Nacrt rezolucije o dijalogu
Poslanici Skupštine Kosova nisu izglasali Nacrt rezolucije Pokreta Samoopredeljenje za dijalog sa Srbijom.
  • 09.07.2020
Stano: Očekujemo nastavak dijaloga, ali ne i presudni dogovor
Portparol EU Peter Stano izjavio je da status kvo koji podrazumeva blokadu dijaloga Beograda i Prištine nije održiv i da je dobro što postoji dogovor obe strane da dođu u Brisel i nastave razgovore.
  • 09.07.2020
Vučić danas i sutra u Francuskoj
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u dvodnevnoj poseti Francuskoj danas i sutra.
  • 09.07.2020