Vesti
Politika

Zajednički sastanak kosovske i albanske vlade

Kosovska i albanska vlada održaće ovog meseca zajednički sastanak u Prizrenu, prenosi portal Koha.net.
Zajednički sastanak kosovske i albanske vlade
Edi Rama i Hašim Tači (Foto Zeri)

Kosovski premijer Hašim Tači je na poslednjem sastanku vlade 2013. godine rekao da će zajednički sastanak dve vlade biti održan u drugoj nedelji januara.
 
Kako podseća Koha.net, taj sastanak je najavio i albanski premijer Edi Rama još 13. septembra tokom posete Prištini.

Ambicija vlade Albanije, kako je tada rekao Rama na konferenciji za novinare, jeste nacrt i funksionisanje zajednicke strategije sa Kosovom kako bi granice učinili nevidljivim.

U tom kontekstu, Rama je potvrdio da ce prvi sastanak vlade Albanije i vlade Kosova bice održan u januara 2014, gde se očekuje da se uskladi i jedan fond za Preševo.

Vlada Rame, kako se očekuje, time će ispuniti obećanje za pomoć Albancima koji tamo žive, prenosi Koha.net.Ostale vesti

Izbori u Srbiji 2022, Dačić na čelu Skupštine

Vlada koja se bude formirala je ograničenog trajanja, i vanredni parlamentarni izbori biće održani najkasnije zajedno sa predsedničkim, 3. aprila 2022. godine, izjavio je predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić posle sednice Predsedništva stranke na kojoj se razgovaralo o sastavu nove Vlade. U Vladi će, najavio je Vučić, biti i SPAS i SPS, dok će lider socijalista Ivica Dačić biti novi predsednik Skupštine Srbije.

  • 20.10.2020
Hoti Lajčaku: Nema zadiranja u

Kosovski premijer Avdulah Hoti poručio je izaslaniku EU za dijalog Miroslavu Lajčaku da je jedan od principa za dijalog, koje je uspostavila Priština, da se neće zadirati u "unitarni karakter" Kosova.

  • 20.10.2020
Tači raspisao izbore za gradonačelnike Podujeva i Severne Mitrovice
Predsednik Kosova Hašim Tači raspisao je vandredne izbore za gradonačelnike opština Podujevo i Severna Mitrovica, koji će biti održani 29. novembra, navodi se u saopštenju kabineta predsednika.
  • 20.10.2020
Vlada Kosova pokrenula zahtev za otvaranje ambasade u Izraelu
Premijer Kosova Avdulah Hoti sastao se danas sa ministarkom spoljnih poslova Melizom Haradinaj Stublom i dao joj saglasnost da predsedniku uputi zahtev za otvaranje diplomatske misije u Izraelu, navodi se u objavi premijera na Fejsbuk nalogu.
  • 20.10.2020
Hiseni: Ustav Kosova se neće menjati
Kosovski državni koordinator za dijalog sa Srbijom Skender Hiseni uveren je da nijedan sporazum, ukljućujući i onaj o ZSO, neće početi da se primenjuje ako ne bude uzajamnog priznavanja, prenosi Gazeta Ekspres.
  • 20.10.2020
Kosovska vlada usvojila plan za sprovođenje vašingtonskog sporazuma
Kosovska vlada je usvojila listu akcija usmerenih na sprovođenje sporazuma iz Vašingtona koji se bavi ekonomskom normalizacijom između Beograda i Prištine.
  • 20.10.2020