Vesti
Politika

Zajednički sastanak kosovske i albanske vlade

Kosovska i albanska vlada održaće ovog meseca zajednički sastanak u Prizrenu, prenosi portal Koha.net.
Zajednički sastanak kosovske i albanske vlade
Edi Rama i Hašim Tači (Foto Zeri)

Kosovski premijer Hašim Tači je na poslednjem sastanku vlade 2013. godine rekao da će zajednički sastanak dve vlade biti održan u drugoj nedelji januara.
 
Kako podseća Koha.net, taj sastanak je najavio i albanski premijer Edi Rama još 13. septembra tokom posete Prištini.

Ambicija vlade Albanije, kako je tada rekao Rama na konferenciji za novinare, jeste nacrt i funksionisanje zajednicke strategije sa Kosovom kako bi granice učinili nevidljivim.

U tom kontekstu, Rama je potvrdio da ce prvi sastanak vlade Albanije i vlade Kosova bice održan u januara 2014, gde se očekuje da se uskladi i jedan fond za Preševo.

Vlada Rame, kako se očekuje, time će ispuniti obećanje za pomoć Albancima koji tamo žive, prenosi Koha.net.Ostale vesti

Sunjog: Kurtijev stav o dijalogu pozitivan pomak

Izjavu predsednika pokreta Samoopredeljenje i kandidata za novog premijera Aljbina Kurtija da će dijalog sa Beogradom biti među četiri prioriteta kosovske vlade šef kancelarije EU u Prištini Tomaš Sunjog ocenio je kao pozitivan pomak.

  • 28.02.2021
Dačić odbacuje nepostojeći non pejper EU i SAD o Kosovu
Ako neko planira da donosi neke non pejpere, poručujem im da ne gube vreme, rekao je danas za TV Pink predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, i dodao da je stav predsednika Srbije jasan - želimo kompromis i dogovor, ali ne prihatamo nikakve ucene.
  • 27.02.2021
Novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije u maju
Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da će novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije biti isplaćena u maju.
  • 27.02.2021
Kurti ponovio da ne treba žuriti sa dijalogom
Kandidat za budućeg premijera Aljbin Kurti preneo je i ambasadoru Velike Britanije u Prištini Nikolasu Abotu da dijalog sa Beogradom ne treba požurivati, zalažući se za dobre pripreme za stabilan sporazum.
  • 27.02.2021
CIK: Odbačeno 18.766 glasova iz dijaspore
Centralna izborna komisija Kosova odbacila je 18.766 glasova iz dijaspore, prenosi Zeri.
  • 26.02.2021
Vučić: Nezaposlenima na Kosovu 200 evra, deci i zaposlenima po 100
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je finansijsku pomoć za ljude koji žive na Kosovu. Nezaposlena lica će dobiti po 200 evra, a deca i zaposlene osobe po 100. Takođe, najavio je početak gradnje nove zgrade za KBC Priština u Gračanici.
  • 26.02.2021