"Zagreb ne podržava izmenu granica"

Ambasadorka Hrvatske na Kosovu Marija Kapitanović izjavila je da Zagreb ne podržava ideju korekcije granica između Kosova i Srbije.

Podeli ovaj članak sa:
 • Priština (Foto arhiva Kim)

Kako je ocenila, to neće doprineti sigurnosti regiona, već umesto rešenja može otvoriti dodatna pitanja.

"Što se tiče korekcije granica iz ugla nekoga ko dolazi iz zemlje koja je doživela tešku prošlost, mi ne mislimo da je to najbolje moguće rešenje", rekla je ambasadorka u intervjuu za dnevnik Zeri.

Govoreći o liberalizaciji viza za Kosovo, ona je kazala da je u toku proces konsultacija među članicama EU, ali nije mogla da precizira da li će građani Kosova u bliskoj budućnosti moći da se kreću bez viza u Šengen zoni.

Ambasadorka je izrazila zabrinutost zbog činjenice da su mnogi investitori iz Hrvatske obeshrabreni da ulažu na Kosovu zbog nedostatka transparentnosti u javnim tenderima i procedurama javnih nabavki.

"Iako kompanije ispunjavaju kriterijume, ponekad se događa da one budu isključene iz takmičenja bez jasnog obrazloženja", rekla je Kapitanović.

Ostale vesti

 • Vučić ponovo optužuje Radu Trajković

  Vučić ponovo optužuje Radu Trajković

  Jučerašnje navode tabloida Alo potvrdio je ranije danas predsednik Srbije koji je tokom konferencije za novinare, dok su iza njega stajali Srbi sa KiM, pokazao medijima dokument, kako je rekao, tužilaštva Kosova, o zahtevu za produženje pritvora Spasojeviću i Rošiću.

 • Hodža: Pritvor još nije produžen

  Hodža: Pritvor još nije produžen

  Kosovski tužilac Sulj Hodža, u izjavi za KoSSev danas potvrđuje da je zahtev za produžetak pritvora osumnjičenima u slučaju ubistva Ivanovića podnet, ali dodaje da sud još uvek nije doneo odluku. Potvrđuje i da je Trajković ispitana prošle godine u Prištini.

 • Vučić: Očekujem brojne pritiske

  Vučić: Očekujem brojne pritiske

  Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da očekuje brojne pritiske kako bi Srbija učinila dodatne ustupke i umirila Albance, da bi oni onda ukinuli takse. Poručio je da Srbija ultimatume iz Prištine ne može da trpi doveka bez odgovora. Srbija će se za sebe boriti civilizovanim metodama, istakao je Vučić.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane