Vesti
Politika

Vulović potpisao ugovor za sanaciju puta od Gazivoda do sela Kovači

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije Aleksandar Martinović i predsednik Privremenog organa opštine Zubin Potok Srđan Vulović potpisali su ugovor o raspodeli sredstava za projekat sanacije dela puta u opštini Zubin Potok, na deonici puta od velike brane jezera Gazivode do sela Kovači, u iznosu od 7.996.000,00 dinara, saopšteno je iz pomenutog ministarstva.
Vulović potpisao ugovor za sanaciju puta od Gazivoda do sela Kovači
Borislav Tejić, Aleksandar Martinović i Srđan Vulović (Foto Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije)

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i zamenik direktora Kancelarije za KiM Borislav Tajić.

Martinović je istakao da je važno što je ovaj ugovor potpisan baš danas „u trenutku kada je srpski narod na Kosovu i Metohiji sa svih strana okružen specijalnim jedinicama tzv. kosovske policije i kada se bori za svoj i goli opstanak svoje dece, ali i države Srbije“.

„Izdvajanje sredstava za sanaciju ovog puta je skroman doprinos Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u teškim vremenima za naš narod u srpskoj južnoj pokrajini, a za građane Zubinog Potoka će biti od velikog značaja“, naglasio je ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije.

„Potpisivanje ovog ugovora ima i širi politički značaj jer je ovo još jedan pokazatelj da je država Srbija uz svoj narod na Kosovu i Metohiji. Na ovaj način želimo jasno da pošaljemo poruku i domaćoj javnosti, i srpskom narodu koji živi na severu Kosova i Metohije, ali i međunarodnoj zajednici, da je naša južna pokrajina sastavni deo države Srbije i da će predsednik Republike Aleksandar Vučić i Vlada nastaviti da budu uz naš narod na KiM“, dodao je on.

Inače, zgrada Privremenog organa opštine Zubin Potok, kao i ona u Zvečanu i Leposaviću – blokirana je za pristup njenih radnika i samog predsednika još od 26. maja, a usled ulaska pripadnika Specijalne jedinice Kosovske policije i novih albanskih gradonačelnika u nju.

Sve do izlaska Srba iz kosovskih institucija krajem prošle godine, u ovim zgradama su praktično bile smeštene opštine iz dva sistema – Privremeni organi opština i kosovske opštine.

Ulazak albanskih gradonačelnika u njih, izazvao je novu krizu na Severu koja traje već 14 dana.Ostale vesti

Vučić razgovarao sa Lajčakom o situaciji na Kosovu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se nalazi u Njujorku na 78. zasedanju Generalne skupštine UN, razgovarao je na marginama tog zasedanja sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.
  • 21.09.2023
Vučić o svom govoru u UN: Male zemlje srećne što je neko smeo da kaže

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su mu se posle govora na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija javili iz malih zemalja, srećni što je neko smeo da kaže isto što i oni misle.

  • 21.09.2023
Osmani od Bajdena dobila snažne garancije za nastavak podrške Kosovu

Predsednica Kosova Vjosa Osmani, koja boravi u Njujorku gde se održava 78. zasedanje Skupštine Ujedinjenih nacija, učestvovala je na zvaničnom prijemu u organizaciji predsednika SAD Džoa Bajdena gde je dobila "snažne garancije za kontinuiranu američku podršku Kosovu", saopštilo je Predsedništvo.

  • 21.09.2023
Vučić na Generalnoj skupštini UN: Gaženje Povelje UN u slučaju Srbije preteča problema sa kojima je svet danas suočen
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govori na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Poručuje da je gaženje Povelje UN u slučaju Srbije preteča problema sa kojima je svet danas suočen. Mir je postao zabranjena reč, a jedina vrednost koja je ostala velikim silama su principi, ali lažni, rekao je Vučić ističući da je na delu primena dvostrukih aršina. 
  • 21.09.2023
Trajković osudila hapšenja Srba
KFOR nije odgovorio na ondašnji napad na severu, jer je svestan da eskalacija vodi u destabilizaciju. Hapšenja Srba na Kosovu jasna su i svesna eskalacija, poručila je danas savetnica ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi, Rada Trajković. 
  • 21.09.2023
Nastavak diplomatske misije Ivice Dačića na marginama GS UN
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić sastao se na marginama trećeg dana zasedanja Generalne skupštine (GS) Ujedinjenih nacija sa ministrima spoljnih poslova Ekvatorijalne Gvineje, Mongolije, Paname, Azerbejdžana, Somalije, Istočnog Timora i Grčke, kao i sa izvršnim direktorom UN Kancelarije za projektne usluge (UNOPS).
  • 21.09.2023