Vesti
Politika

Vulović: Izbori vetar u leđa politici Aleksandra Vučića

Kandidat Srpske liste u Zubinom potoku Srđan Vulović rekao je da su jučerašnji izbori za gradonačelnike u četiri opštine na severu Kosova i Metohije još jednom dali vetar u leđa politici koju vodi predsednik Aleksandar Vučić.
Vulović: Izbori vetar u leđa politici Aleksandra Vučića
Srđan Vulović (Foto: Tanjug/Dimitrije Goll)

Kandidati Srpske liste pobedili su na vanrednim izborima za gradonačelnike u sve četiri opštine na severu Kosova, osvojivši veći broj glasova uz veću izlaznost nego na lokalnim izborima 2017.

Srpska lista u sve četiri opštine je osvojila 94, 24 odsto glasova. Njeni predstavnici ističu da je srpski narod na severu Kosova i Metohije još jednom nedvosmisleno i skoro jednoglasno, potvrdio spremnost da odlučno brani svoj opstanak i politička prava.

Kandidat Srpske liste u Zubinom potoku Srđan Vulović rekao je da su izbori u toj opštini protekli u mirnoj i tolerantnoj atmosferi.

"Mogu da kažem da su jučeršanji izbori u Zubinom potoku bili referendum za politiku Srpske liste", rekao je Vulović gostujući u Dnevniku RTS-a.

Ističe da su izbori još jednom dali vetar u leđa politici koju vodi predsednik Aleksandar Vučić, što znači da su jednoglasno glasali za tu politiku.

"Sva ova naša borba od ratnih dešavanja nas je ujedinila i skoro da više nema potrebe da se pričate običnom građaninu šta je politika države Srbije, odnosno predsednika Aleksandra Vučića, a to je politika da ostanemo ovde, svoj na svome", rekao je Vulović.

Kao budući gradonačelnik, Vulović kaže da će njegova obaveza i dužnost biti da u narednom periodu pokrene poljoprivrednu proizvodnju u Zubinom potoku, s obzirom da su prethodna rukovodstva dosta uradila na infrastrukturi i objektima od javnog značaja.

"Probaćemo da opštinu Zubin potok stavimo na zdrave ekonomske noge, odnosno da opština bude samoodrživa", rekoa je Vulović.Ostale vesti

Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020
Severna Mitrovica i Zvečan u karantinu
Krizni štabovi opština Severna Mitrovica i Zvečan doneli su na današnjem sastanku odluku o stavljanju pod karantin ove dve opštine, zbog pojave novih slučajeva inficiranih koronavirusom i u cilju zaštite građana, saopštio je nakon sastanka kriznih štabova gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić.
  • 03.04.2020
Šef evropske diplomatije Evropske unije Žozep Borel rekao je da će novoimenovani specijalni predstavnik Miroslav Lajčak "umeti da ponovo pokrene dijalog Beograda i Prištine".
  • 03.04.2020
Lajčak zvanično specijalni predstavnik EU za dijalog BG i PR
Bivši šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak od danas je i zvanično specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i ostala pitanja koja se tiču Zapadnog Balkana, saopštilo je Evropsko veće. Predviđeno je da njegov mandat na toj funkciji traje 12 meseci.
  • 03.04.2020
EP: Ukidanje taksi presudno za nastavak dijaloga
Evropski parlament pozdavio je ukidanje prištinskih taksi na robu iz Srbije i BiH i naglasio da je u pitanju važan signal za političku saradnju.
  • 03.04.2020
Stiglo 7 eksperata sa Instituta
Kako bi pomogli u organizovanju zdravstvenog sistema u srpskim sredinama, na Kosovo je sa Instituta "Batut" stiglo je 7 eksperata, saopštio je u današnjem izveštaju direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 02.04.2020