Vulović: Izbori vetar u leđa politici Aleksandra Vučića

Kandidat Srpske liste u Zubinom potoku Srđan Vulović rekao je da su jučerašnji izbori za gradonačelnike u četiri opštine na severu Kosova i Metohije još jednom dali vetar u leđa politici koju vodi predsednik Aleksandar Vučić.

Podeli ovaj članak sa:
 • Srđan Vulović (Foto: Tanjug/Dimitrije Goll)

Kandidati Srpske liste pobedili su na vanrednim izborima za gradonačelnike u sve četiri opštine na severu Kosova, osvojivši veći broj glasova uz veću izlaznost nego na lokalnim izborima 2017.

Srpska lista u sve četiri opštine je osvojila 94, 24 odsto glasova. Njeni predstavnici ističu da je srpski narod na severu Kosova i Metohije još jednom nedvosmisleno i skoro jednoglasno, potvrdio spremnost da odlučno brani svoj opstanak i politička prava.

Kandidat Srpske liste u Zubinom potoku Srđan Vulović rekao je da su izbori u toj opštini protekli u mirnoj i tolerantnoj atmosferi.

"Mogu da kažem da su jučeršanji izbori u Zubinom potoku bili referendum za politiku Srpske liste", rekao je Vulović gostujući u Dnevniku RTS-a.

Ističe da su izbori još jednom dali vetar u leđa politici koju vodi predsednik Aleksandar Vučić, što znači da su jednoglasno glasali za tu politiku.

"Sva ova naša borba od ratnih dešavanja nas je ujedinila i skoro da više nema potrebe da se pričate običnom građaninu šta je politika države Srbije, odnosno predsednika Aleksandra Vučića, a to je politika da ostanemo ovde, svoj na svome", rekao je Vulović.

Kao budući gradonačelnik, Vulović kaže da će njegova obaveza i dužnost biti da u narednom periodu pokrene poljoprivrednu proizvodnju u Zubinom potoku, s obzirom da su prethodna rukovodstva dosta uradila na infrastrukturi i objektima od javnog značaja.

"Probaćemo da opštinu Zubin potok stavimo na zdrave ekonomske noge, odnosno da opština bude samoodrživa", rekoa je Vulović.

Ostale vesti

 • "Nova vlada u Prištini mora biti spremna da suspenduje takse"

  Specijalni predstavnik američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Metju Palmer izjavio je da sledeća kosovska vlada u Prištini mora da bude spremna da suspenduje tarife na srpske proizvode, koje su, kako je naveo, prepreka za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

 • Simić: Odluka Vrhovnog suda je protivzakonita

  Simić: Odluka Vrhovnog suda je protivzakonita

  Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kritikovao je odluku Vrhovnog suda Kosova kojom se potvrđuje ranije doneta odluka Centralne izborne komisije da je glasanje na predstojećim izborima moguće samo sa kosovskim ličnim dokumentima.

 • Ima li predstavnika Srba u CIK-u

  Ima li predstavnika Srba u CIK-u

  Srpski član CIK-a Stevan Veselinović obratio se medijima saopštenjem 10. septembra navodeći da je “napustio sednicu CIK-a ne želeći više da učestvuje u radu ove institicije dok se god donose nezakonite odluke”, nakon što je CIK odlučio da na predstojećim izborima birači neće moći da se identifikuju srpskim ličnim kartama. Istraživali smo imaju li Srbi još uvek svog predstavnika u ovom telu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane