Vesti
Politika

Vulin: Veselji priziva rat, odgovornost na EU i NATO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da je za Srbiju apsolutno neprihvatljivo "zveckanje oružjem" i kad predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji govori o Nišu kao albanskom gradu i priča o gradovima koje će zauzeti priziva rat i nesreću.
Vulin: Veselji priziva rat, odgovornost na EU i NATO
Aleksandar Vulin (Foto: Kim)

Vulin je rekao da ne sme da se dozvoli da "neosuđeni teroristi zato što beže od kazne, zapale čitav Balkan".

Odgovornost je na Evropskoj uniji, NATO paktu, na čitavom svetu, da zaustave "veliku Albaniju", poručio je Vulin i dodao da su to upozorenja koja se ne mogu više ignorisati.

Moram da upozorim Evropu, da upozorim EU, NATO pakt, a posebno KFOR koji se nalazi na Kosovu i Metohiji, da je za nas apsolutno neprihvatljivo ‘zveckanje oružjem‘ i da je za nas apsolutno neprihvatljivo da neko kao ‘neosuđeni zločinac‘ Kadri Veselji priča o Nišu kao albanskom gradu, priča o gradovima koje će zauzeti, priziva rat i priziva nesreću, istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Poručio je da će Evropa ukoliko brzo ne shvati da je "velika Albanija" najveće zlo i najveća pretnja miru na Balkanu, dočekati da se ratni požar proširi po čitavom Balkanu.

Vulin je pozvao Crnu goru i Severnu Makedoniju da se, kako je rekao, ohrabre i progovore, jer "’velika Albanija’ preti budućnosti i njihove, a ne samo srpske dece".Ostale vesti

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ruskim ambasadorom u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom o političko-bezbednosnoj situaciji na Кosovu, ali i toku dijaloga Beograda i Prištine.
  • 13.05.2021
Vučić: Jedna velika sila traži povlačenje Kfora
Imam informaciju, obaveštajnu, koja me brine, a to je da će jedna velika sila zatražiti povlačenje Kfora sa Kosova, rekao je predsednik Srbije.
  • 13.05.2021
Kurti najavljuje povećanje budžeta za KBS
Premijer Kosova Aljbin Kurti, najavio je danas da će prioritet vlade u narednim godinama biti povećanje budžeta Kosovskih bezbednosnih snaga kako bi Kosovo, kako kaže, imalo dobro obučenu vojsku.
  • 12.05.2021
Aktiv: Ne odbacujte ZSO
Formiranjem nove vlade Kosova otvara se prilika za pokretanje novih napora u unutrašnjem dijalogu i za preispitivanje prirode odnosa između Srba i kosovskih institucija, navodi se u novom istraživanju NVO Aktiv. Ova organizacija je objavila niz preporuka za predstavnike institucija u tom smislu i poziva ih da ne odbacuju ZSO.
  • 12.05.2021
Pahor sutra u Prištini
Slovenački predsednik Borut Pahor posetiće sutra Prištinu, gde će razgovarati sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani.
  • 12.05.2021
Oštra reakcija Srbije na izjavu izraelskog ambasadora o Kosovu
Izraelski ambasador u Srbiji Jahel Vilan izjavio je da je Izrael priznao Kosovo pod pritiskom SAD, u okviru sporazuma Srbije i Kosova sa Amerikom. "Inače, nemojmo zaboraviti da je to urađeno u okviru sporazuma Srbije i Kosova sa Amerikom, a ne sa nama, sa Izraelom", kaže Vilan. Odgovara mu ministar spoljnih poslova Nikola Selaković koji kaže da su tvrdnje da je Srbija potpisala sporazum sa Kosovom u Vašingtonu netačne i da je reč o "svojevrsnom bezobrazluku".
  • 12.05.2021