Vesti
Politika

Vulin sutra u Kosovskoj Mitrovici

Ministar za rad u Vladi Srbije Aleksandar Vulin posetiće sutra Kosovsku Mitrovicu, gde će obići nekoliko nadležnih institucija i primiti povelju za počasnog građanina te opštine.

Vulin sutra u Kosovskoj Mitrovici
Aleksandar Vulin (Foto Telegraf)

Vulin će najpre otvoriti novu zgradu Centra za socijalni rad u Kosovskoj Mitrovici, a potom će posetiti korisnike socijalne pomoći radno angažovane na uređenju dvorišta crkve Svetog Dimitrija i njenog prilaza zbog predstojećih mitrovdanskih svečanosti, saopštilo je Ministarstvo za rad.

Aleksandar Vulin će posetiti i filijalu Nacionalne službe za zapošljavanje u Kosovskoj Mitrovici i uručiti ugovore o sprovođenju javnih radova na kojima su angažovane osobe sa invaliditetom.

Najavljen je i sastanak sa predsednikom Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandrom Spirićem, načelnikom Kosovsko-mitrovačkog okruga, Vasom Jelićem, kao i direktorima Centra za socijalni rad, Filijale NSZ i Filijale PIO u Kosovskoj Mitrovici.

Na kraju posete, Vulin će na Svečanoj akademiji koja će biti organizovana na Fakultetu tehničkih nauka primiti povelju za počasnog građanina Kosovske Mitrovice, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.Ostale vesti

Oko pola miliona evra za organizaciju i održavanje izbora na severu Kosova
Portparol Centralne izborne komisije Valjmir Eljezi je kazao za Kohu da oko 500.000 evra koštaju priprema i održavanje vanrednih izbora u opštinama na severu Kosova koji su zakazani za 23. april.
  • 28.03.2023
Grčka pozdravlja dogovor iz Ohrida, ali ne menja stav o Kosovu
Predsednica Grčke Katerina Sakelaropulu poručila je u Beogradu da stav Atine, u pogledu nepriznavanju nezavisnosti Kosova, ostaje nepromenjen i stabilan.
  • 28.03.2023
Konjufca sa Eskobarom o procesu normalizacije odnosa Kosova i Srbije

Predsednik Skupštine Kosova Gljauk Konjufca razgovarao je u Vašingtonu sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijelom Eskobarom o procesu normalizacije odnosa Kosova i Srbije.

  • 28.03.2023
Kurti: Pritisnite Beograd, oni najbolje znaju taj jezik

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da EU i SAD treba da pojačaju pritisak na Beograd da prizna Kosovo, jer kako je naveo, "dokazano je da oni najbolje znaju taj jezik".

  • 28.03.2023
Petković i Bisljimi uskoro sa Lajčakom u Briselu

Portparol Evropske komisije Peter Stano izjavio je da će naredne nedelje u Briselu biti održan sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine, Petra Petkovića i Besnika Bisljimija, na poziv specijalnog izaslanika Miroslava Lajčaka, kako bi se išlo napred i učinili prvi koraci ka implementaciji posle dogovora postignutog u Ohridu.

  • 28.03.2023
Vučić: Srbija će implementirati sve što je dogovoreno, težimo članstvu u EU
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija teži ka članstvu u Evropskoj uniji, da će nastaviti reforme i raditi na unapređenju ljudskih prava, kao i da će "implementirati sve što je dogovoreno".
  • 28.03.2023