Vesti
Politika

Vulin sutra u Kosovskoj Mitrovici

Ministar za rad u Vladi Srbije Aleksandar Vulin posetiće sutra Kosovsku Mitrovicu, gde će obići nekoliko nadležnih institucija i primiti povelju za počasnog građanina te opštine.

Vulin sutra u Kosovskoj Mitrovici
Aleksandar Vulin (Foto Telegraf)

Vulin će najpre otvoriti novu zgradu Centra za socijalni rad u Kosovskoj Mitrovici, a potom će posetiti korisnike socijalne pomoći radno angažovane na uređenju dvorišta crkve Svetog Dimitrija i njenog prilaza zbog predstojećih mitrovdanskih svečanosti, saopštilo je Ministarstvo za rad.

Aleksandar Vulin će posetiti i filijalu Nacionalne službe za zapošljavanje u Kosovskoj Mitrovici i uručiti ugovore o sprovođenju javnih radova na kojima su angažovane osobe sa invaliditetom.

Najavljen je i sastanak sa predsednikom Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandrom Spirićem, načelnikom Kosovsko-mitrovačkog okruga, Vasom Jelićem, kao i direktorima Centra za socijalni rad, Filijale NSZ i Filijale PIO u Kosovskoj Mitrovici.

Na kraju posete, Vulin će na Svečanoj akademiji koja će biti organizovana na Fakultetu tehničkih nauka primiti povelju za počasnog građanina Kosovske Mitrovice, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.Ostale vesti

Vučić: Planiraju opšti napad na sever Kosova, cilj im je nova „Oluja“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Vlada Kosova dala rok za preregistraciju srpskih tablica do kraja septembra, što znači, kako je rekao, da planiraju opšti napad na sever Kosova najkasnije 1. oktobra. "Imamo petu zemlju koja je povukla priznanje i čekamo da uđu u proceduru u bilo kojoj organizaciji da vam to pokažemo", dodao je.

  • 29.06.2022
Kosovska vlada uspostavlja reciprocitet sa Srbijom za lične karte i registarske tablice
Vlada Kosova uspostavila je reciprocitet za ulazak građana Srbije na Kosovo tako što je na elektronskoj sednici odlučila da primeni istu meru kao zvanični Beograd. Na administrativnim  prelazima izdavaće im se  deklaracioni list  koji zamenjuje identifikaciona dokumenta. Usvojena je i odluka o preregistraciji vozila na RKS tablice do 30. septembra, prenosi Koha.
  • 29.06.2022
Rakić i gradonačelnici sa Lajčakom: ZSO ključna
"Uspostavljanje Zajednice srpskih opština je najvažnija i ključna stvar za kosovske Srbe, kako bi se sve ono je što je njenim formiranje dogovoreno realizovalo", poručili su predstavnici Srpske liste specijalnom predstavniku EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku tokom razgovora u Severnoj Mitrovici.
  • 29.06.2022
Imovina i prihodi gradonačelnika većinski srpskih opština na Kosovu

Kosovska agencija za borbu protiv korupcije objavila je najnovije izjave o imovini i prihodima koje su podneli visoki javni funkcioneri. 

 

 

  • 29.06.2022
Dveri: Hitno osloboditi mladića uhapšenog na Gazimestanu

Srpski pokret Dveri zahteva hitno oslobađanje iz pritvora Beograđanina Nikolu N. (20) koji je u utorak uhapšen na Gazimestanu nakon parastosa stradalim srpskim junacima u Kosovskoj bici.

  • 29.06.2022
Lajčak na severu Kosova sa Rakićem i čelnicima lokalnih samouprava
Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak boravi danas na severu Kosova, gde se, u Opštini Severna Mitrovica, sastao sa predstavnicima Srpske liste i čelnicima ovdašnjih lokalnih samouprava.
  • 29.06.2022