Vesti
Politika

Vulin sutra u Kosovskoj Mitrovici

Ministar za rad u Vladi Srbije Aleksandar Vulin posetiće sutra Kosovsku Mitrovicu, gde će obići nekoliko nadležnih institucija i primiti povelju za počasnog građanina te opštine.

Vulin sutra u Kosovskoj Mitrovici
Aleksandar Vulin (Foto Telegraf)

Vulin će najpre otvoriti novu zgradu Centra za socijalni rad u Kosovskoj Mitrovici, a potom će posetiti korisnike socijalne pomoći radno angažovane na uređenju dvorišta crkve Svetog Dimitrija i njenog prilaza zbog predstojećih mitrovdanskih svečanosti, saopštilo je Ministarstvo za rad.

Aleksandar Vulin će posetiti i filijalu Nacionalne službe za zapošljavanje u Kosovskoj Mitrovici i uručiti ugovore o sprovođenju javnih radova na kojima su angažovane osobe sa invaliditetom.

Najavljen je i sastanak sa predsednikom Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandrom Spirićem, načelnikom Kosovsko-mitrovačkog okruga, Vasom Jelićem, kao i direktorima Centra za socijalni rad, Filijale NSZ i Filijale PIO u Kosovskoj Mitrovici.

Na kraju posete, Vulin će na Svečanoj akademiji koja će biti organizovana na Fakultetu tehničkih nauka primiti povelju za počasnog građanina Kosovske Mitrovice, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.Ostale vesti

Kurti: Borićemo se unutar i van Skupštine Kosova
Bivši kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da je novoizabrana Vlada Kosova nezakonska i beskorisna. Kurti je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa pojasnio da je odluka nezakonska, jer je izabrana na osnovu neustavne odluke Ustavnog suda Kosova.
  • 05.06.2020
Meta: Nastavak dijaloga BG i PR važan
Predsednik Albanije Iljir Meta smatra da je nastavak dijaloga Beograda i Prištine važan ne samo za normalizaciju odnosa i, kako je naveo,"međusobnog priznavanja" već i zbog "njihove budućnosti u Evropskoj uniji".
  • 05.06.2020
EU poziva kosovske vlasti da ukinu mere reciprociteta
Evropska unija zahteva da vlasti u Prištini preispitaju odluku prethodne vlade Aljbina Kurtija o reciprocitetu.
  • 05.06.2020
Jevtić: Obezbediti prevod za novinare srpskih medija
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić zatražio je danas na sednici Vlade Kosova da se srpskim medijama obezbedi prevod sa albanskog jezika.
  • 05.06.2020
Fabrici: Status kvo ne odgovara ni Beogradu, ni Prištini
Trenutna status kvo pozicija ne ide u korist ni Beogradu, ni Prištini, izjavio je danas šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici i dodao da je utisak Unije da nova vlada u Prištini razume potrebu za obnavljanjem dijaloga, uz ocenu da Beograd pokazuje "jaku posvećenost" nastavku pregovora, prenosi Tanjug.
  • 05.06.2020
Hoti: Cilj nove vlade je jačanje države
Kosovski premijer Avdulah Hoti predstavio je program njegove vlade, navodeći da su proritetne potrebe zasnovane između ostalog na "očuvanja nezavisnosti, suvereniteta, teritorijalnog integriteta i ustavnog poretka" i preuzimanju odgovornosti za unapređenje dijaloga sa Beogrdaom.
  • 05.06.2020