Vesti
Politika

Vulin: Priština neće u Interpol

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je dnevni red na Generalnoj skupštini Interpola usvojen, a da se Kosovo nije prijavilo za članstvo u Interpol na ovogodišnjem zasedanju tog tela u Istanbulu, saopštio je danas MUP.
Vulin: Priština neće u Interpol
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin (Foto MUP FoNet)

"Ovo je rezultat upornog rada u protekloj godini, gde smo zajedno u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova Srbije uložili mnogo napora i uspeli da stignemo do desetine zemalja i upoznamo ih se sa stvarnim prilikama na prostoru Kosova i Metohije", rekao je Vulin koji predvodi delegaciju Srbije na 89. zasedanju Generalne skupštine Interpola.

Vulin je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću "koji je mnogo učinio da po treći put Priština ne postane član Interpola".Ostale vesti

Odbijen zahtev kosovskih ministara da posete Preševsku dolinu
Srbija je rano jutros odbila zahtev kosovskih ministara da posete Medveđu, Bujanovac i Preševo. Ministri Ljiburn Aljiu, Hekuran Murati, Arberie Nagavci i Hajrula Čeku podneli su zahtev zu posetu 27. i 28. novembra.
  • 27.11.2021
Rama: Glasao bih
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je nakon sastanaka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Elbasanu da će glasati "za" ujedinjenje sa Kosovom, kad god bude napravljen demokratski i miran referendum.
  • 26.11.2021
Lajčak razgovarao sa predstavnicima Kfora i Euleksa
Nakon sastanka sa političkim zvaničnicima Kosova specijalni predstavnik Evropske unije Miroslav Lajčak sastao se i sa visokim zvaničnicima misije Euleksa i Kfora.
  • 26.11.2021
Lajčak u Prištini: Cilj je rezultat u dijalogu
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio nakon sastanka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem da radi na pripremi susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, i da želi rezultat tog sastanka.
  • 26.11.2021
Mojsilović sa Kajarijem: KFOR-a da osigura bezbednost svih
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović razgovarao je u Beogradu sa novim komandantom Kfora general-majorom Ferencom Kajarijem o bezbednosnoj situaciji na Kosovu.
  • 25.11.2021
Kurti: Uskoro naplata struje na severu
Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je danas da će građani koji žive u opštinama na severu Kosova vrlo brzo početi da plaćaju struju.
  • 25.11.2021