Vesti
Politika

Vulin otvorio Centar za socijalni rad u Mitrovici

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da socijalna davanja neće biti smanjena i da će Srbija nastaviti da brine o onima kojima je najteže u zemlji.
Vulin otvorio Centar za socijalni rad u Mitrovici
Vulin, Spirić i Rakić (Foto Tanjug)

Vulin je, nakon što je u Kosovskoj Mitrovici otvorio novu zgradu Centra za socijalni rad, rekao da država Srbija vodi računa o svim svojim građanima i da ne misli da brigu umanji ili da sa njom prestane.

“Ministarstvo za rad je i u ovom rebalansu budžeta predvidelo potpuno istu količinu novca za sve socijalno ugrožene. Država Srbija štedi na svemu ali ne štedi na socijalnim davanjima, socijalna davanja se neće smanjiti i naše ulaganje u položaj onih kojima je najteže ni na koji način neće opasti,” poručio je Vulin.

On je kazao da je otvaranje nove zgrade Centra za socijalni rad u Mitrovici još jedna potvrda da je Srbija ovde da ostane, radi i vodi računa o onima kojima je najteže i koji su u stanju socijalne potrebe.

Vulin je apelovao na sve predstavnike lokalnih samouprava da kada rade rebalanse budžeta da vode računa da onima kojima je teško ne bude još teže.

“Mi ćemo nastaviti da vodimo politiku u tom pravcu, socijalna davanja neće biti smanjena, štedećemo na svemu ostalom ali onima kojima je najteže o njima ćemo nastaviti da brinemo upravo na ovaj način,” naglasio je Vulin.

Država je tu da radi, nije tu da ide, država je tu da poboljša položaj svih svojih građana, zaključio je Vulin, kom će večeras biti uručena i plaketa počasnog građanina Kosovske Mitrovice.

Mitrovački Centar za socijalni rad vodi brigu o ukupno 540 porodica korisnika socijalne pomoći od kojih je prema podacima iz Centra 1000 osoba radno sposobno.

Direktor Centra za socijalni rad u Mitrovici Dejan Đinović istakao je da se njihovi planovi zasnivaju na saradnji sa ostalim usanovama i institucijama u okviru lokalne zajednice sa ciljem poboljšanja kvaliteta usluga korisnika i drugih osetljivih socijalnih grupa.

“Sve to u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i politikom Republike Srbije kao jedinom državom koju mi ovde priznajemo i zahvaljujući kojoj opstajemo na ovim prostorima,” kazao je Đinović.

Predsednik privremenog opštinskog organa u Kosovskoj Mitrovici Aleksandar Spirić izjavio je da zgrada ne bi mogla da bude završena bez podrške resornog ministarstva i ministra Vulina.

“Lokalna samouprava je takođe dala svoj doprinos u onoj meri koliko su nam finansije dozvolile, mi smo i direktno pomagali korinike centra za socijalni rad , verujemo da ćemo još više u budućnosti sarađivati i brinuti o kategoriji socijalno ugroženih lica,” kazao je Spirić.

Novootvorena zgrada Centra za socijalni rad u Kosovskoj Mitrovici pokrivaće osim ove i opštine i opštine Zvečan, Peć, Klina, Istok i Orahovac.Ostale vesti

Hoti: Vrlo brzo ćemo ukloniti prepreke za nastavak dijaloga
Kosovski premijer Avdulah Hoti najavio je će "vrlo brzo" biti ukinute prepreke za obnavljanje dijaloga Beograda i Prištine, kao i da se početak razgovora može brzo očekivati - čim budu uklonjenje mere za kretanje, promet i putovanje.
  • 05.06.2020
Kurti: Borićemo se unutar i van Skupštine Kosova
Bivši kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da je novoizabrana Vlada Kosova nezakonska i beskorisna. Kurti je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa pojasnio da je odluka nezakonska, jer je izabrana na osnovu neustavne odluke Ustavnog suda Kosova.
  • 05.06.2020
Meta: Nastavak dijaloga BG i PR važan
Predsednik Albanije Iljir Meta smatra da je nastavak dijaloga Beograda i Prištine važan ne samo za normalizaciju odnosa i, kako je naveo,"međusobnog priznavanja" već i zbog "njihove budućnosti u Evropskoj uniji".
  • 05.06.2020
EU poziva kosovske vlasti da ukinu mere reciprociteta
Evropska unija zahteva da vlasti u Prištini preispitaju odluku prethodne vlade Aljbina Kurtija o reciprocitetu.
  • 05.06.2020
Jevtić: Obezbediti prevod za novinare srpskih medija
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić zatražio je danas na sednici Vlade Kosova da se srpskim medijama obezbedi prevod sa albanskog jezika.
  • 05.06.2020
Fabrici: Status kvo ne odgovara ni Beogradu, ni Prištini
Trenutna status kvo pozicija ne ide u korist ni Beogradu, ni Prištini, izjavio je danas šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici i dodao da je utisak Unije da nova vlada u Prištini razume potrebu za obnavljanjem dijaloga, uz ocenu da Beograd pokazuje "jaku posvećenost" nastavku pregovora, prenosi Tanjug.
  • 05.06.2020