Vesti
Politika

Vulin: Neće biti naplate osiguranja na prelazima 8. januara

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je danas Tanjugu da od 8. januara neće biti naplate osiguranja za automobile koji prelaze administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom i poručio da ništa što nije dogovoreno u Briselu ne može da bude sprovedeno na terenu.
Vulin: Neće biti naplate osiguranja na prelazima 8. januara
Aleksandar Vulin (Foto KIM)

"U intenzivnoj sam komunikaciji i sa predstavnicima Srba sa severa KiM i sa njihovim izabranim gradonačelnicima, ali i sa predstavnicima EU i mogu da kažem i pre svega umirim Srbe na KiM da 8. januara neće biti nikakve naplate osiguranja i neće biti nikakve promene što se tiče automobila koji prelaze administrativnu liniju. Ništa što nije dogovoreno u Briselu ne može da bude sprovedeno na terenu", rekao je Vulin u izjavi Tanjugu.

Ako se to i dogovori, kako je dodao, o tome će se prvenstveno razgovarati sa predstavnicima Srba sa severa KiM i EU.

"Podela nepotpisanih letaka kojima nije mesto na administrativnom prelazu je nešto zbog čega smo morali odlučno da protestvujemo kod predstavnika Euleksa, jer su oni ti koji moraju da garantuju da će se sve što se dešava na adminsitrativnoj liniji biti u skladu sa Briselskim dogovorom", rekao je Vulin.

On je zamolio građane severa KiM da ne obraćaju pažnju na te letke i još jednom ponovio da im 8. januara niko neće naplaćivati osiguranje.Ostale vesti

Vlada Kosova odobrila nacrt budžeta
Na jutrošnjoj sednici Vlade Кosova, odobren je nacrt budžeta za narednu godinu.
  • 30.10.2020
Lajčak: Još jedan korak ka sveobuhvatnom sporazumu
Danas smo napravili još jedan korak ka sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji, ocenio je specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak nakon razgovora u Briselu.
  • 29.10.2020
Petković: Svaki sastanak u Briselu započinjemo pitanjem o ZSO
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je i danas, u novoj rundi dijaloga u Briselu, Beograd pokrenuo pitanje Zajednice srpskih opština, jer koje god pitanje da se pokrene, nema napretka u dijalogu, bez formiranja ZSO.
  • 29.10.2020
“Sporazum”:  Ustavne reforme neminovne na Kosovu i u Srbiji
Direktor Kosovskog pravnog instituta Ehat Miftaraj izjavio je da će do ustavnih reformi na Kosovu i u Srbiji  nesumnjivo doći kada dođe do sveobuhvatnog sporazuma, što je za Evropsku uniju veoma važno pitanje. Nakon sporazuma, sigurno je da će međunarodni pritisak pasti na skupštine i političke stranke u tim zemljama da u bliskoj budućnosti ratifikuju oba sporazuma, naprave ih legitimnim, zakonitim i unesu odgovarajuće promene u svoje ustave.
  • 29.10.2020
Milan Radojević kandidat za gradonačelnika Severne Mitrovice
Prijava kandidata za vanredne izbore za gradonačelnika Severne Mitrovice traje do sutra. Do danas je samo Srpska lista podnela zahtev za potvrdu kandidata za izbore koji će biti održani 29. novembra.
  • 29.10.2020
Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK ponovo bez podrške

Zbog nedostatka kvoruma, Predlog zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK opet nije dobio podršku poslanika kosovskog parlamenta.

  • 29.10.2020