Vesti
Politika

Vulin: Neće biti naplate osiguranja na prelazima 8. januara

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je danas Tanjugu da od 8. januara neće biti naplate osiguranja za automobile koji prelaze administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom i poručio da ništa što nije dogovoreno u Briselu ne može da bude sprovedeno na terenu.
Vulin: Neće biti naplate osiguranja na prelazima 8. januara
Aleksandar Vulin (Foto KIM)

"U intenzivnoj sam komunikaciji i sa predstavnicima Srba sa severa KiM i sa njihovim izabranim gradonačelnicima, ali i sa predstavnicima EU i mogu da kažem i pre svega umirim Srbe na KiM da 8. januara neće biti nikakve naplate osiguranja i neće biti nikakve promene što se tiče automobila koji prelaze administrativnu liniju. Ništa što nije dogovoreno u Briselu ne može da bude sprovedeno na terenu", rekao je Vulin u izjavi Tanjugu.

Ako se to i dogovori, kako je dodao, o tome će se prvenstveno razgovarati sa predstavnicima Srba sa severa KiM i EU.

"Podela nepotpisanih letaka kojima nije mesto na administrativnom prelazu je nešto zbog čega smo morali odlučno da protestvujemo kod predstavnika Euleksa, jer su oni ti koji moraju da garantuju da će se sve što se dešava na adminsitrativnoj liniji biti u skladu sa Briselskim dogovorom", rekao je Vulin.

On je zamolio građane severa KiM da ne obraćaju pažnju na te letke i još jednom ponovio da im 8. januara niko neće naplaćivati osiguranje.Ostale vesti

Sunjog: Kurtijev stav o dijalogu pozitivan pomak

Izjavu predsednika pokreta Samoopredeljenje i kandidata za novog premijera Aljbina Kurtija da će dijalog sa Beogradom biti među četiri prioriteta kosovske vlade šef kancelarije EU u Prištini Tomaš Sunjog ocenio je kao pozitivan pomak.

  • 28.02.2021
Dačić odbacuje nepostojeći non pejper EU i SAD o Kosovu
Ako neko planira da donosi neke non pejpere, poručujem im da ne gube vreme, rekao je danas za TV Pink predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, i dodao da je stav predsednika Srbije jasan - želimo kompromis i dogovor, ali ne prihatamo nikakve ucene.
  • 27.02.2021
Novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije u maju
Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da će novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije biti isplaćena u maju.
  • 27.02.2021
Kurti ponovio da ne treba žuriti sa dijalogom
Kandidat za budućeg premijera Aljbin Kurti preneo je i ambasadoru Velike Britanije u Prištini Nikolasu Abotu da dijalog sa Beogradom ne treba požurivati, zalažući se za dobre pripreme za stabilan sporazum.
  • 27.02.2021
CIK: Odbačeno 18.766 glasova iz dijaspore
Centralna izborna komisija Kosova odbacila je 18.766 glasova iz dijaspore, prenosi Zeri.
  • 26.02.2021
Vučić: Nezaposlenima na Kosovu 200 evra, deci i zaposlenima po 100
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je finansijsku pomoć za ljude koji žive na Kosovu. Nezaposlena lica će dobiti po 200 evra, a deca i zaposlene osobe po 100. Takođe, najavio je početak gradnje nove zgrade za KBC Priština u Gračanici.
  • 26.02.2021