Vesti
Politika

Vulin: Kosovo ne sme postati član Interpola

Kosovo ne sme biti član ni jedne međunarodne organizacije, posebno ne one koja se bori protiv kriminala, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin na interresornom sastanku Koordinacionog tela za sprečavanje prijema Kosova u članstvo u Interpol, prenosi Tanjug.
Vulin: Kosovo ne sme postati član Interpola
Aleksandar Vulin (Foto Tanjug)

Vulin je izjavio da će se Srbija, ukoliko Priština ponovo podnese zahtev za članstvo, energično i argumentovano boriti da to spreči.

U saopštenju MUP-a navodi se da je Vulin kazao da bi članstvo Kosova u Interpolu bilo u suprotnosti sa međunarodnim pravom, ali i sa „samim smislom postojanja te organizacije“.

"Kosovo ne sme da bude član bilo koje međunarodne organizacije, posebno ne one koja raspolože informacijama o kriminalu i organizovanim kriminalnim grupama“, rekao je on.

Dodao je da, i pored toga što se Priština Vašingtonskim sporazumom obavezala da ne sme da bude član Interpola, Srbija dobro zna da Priština ne drži reč.

„Srbija je odgovorna i ozbiljna država i spremna je da odreaguje na sve poteze Prištine i pritiske velikih sila“, kazao je Vulin.

Na sastanku su dogovoreni konkretni koraci koje će koordinaciono telo preduzimati u narednom periodu kako bi Srbija spremno dočekala eventualno podnošenje zahteva Prištine za članstvo u Interpolu i mogla odmah pravovremeno da reaguje, navodi se u saopštenju.Ostale vesti

Šubarić zahvaljuje građanima i predsedniku Vučiću

Prvi put nakon pobede na lokalnim izborima u Gračanici oglasila se Ljiljana Šubarić i to putem društvene mreže Fejsbuk.

  • 18.10.2021
Petković čestitao Srpskoj listi
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je Srpskoj listi pobedu na kosovskim lokalnim izborima.
  • 18.10.2021
Srpska lista: Pobeda u 10 opština, bez ZSO neće biti kosovskih institucija

"Srpski narod na Kosovu poslušao je poziv svoje Srpske liste i svog predsednika Aleksandra Vučića, i u ovoj rekordnoj izlaznosti dao podršku da se nastavi borba za ostanak i opstanak na ovim prostorima. Dakle, želim da obavestim građane da su kandidati Srpske liste pobedili u svih 10 opština sa srpskom većinom", kazao je predsednik Srpske liste Goran Rakić na konferenciji za medije u Severnoj Mitrovici.

  • 17.10.2021
Stojanović: Izborni rezultat u Gračanici je posledica obećanja, pritisaka i ucena
Branimir Stojanović je, komentarišući preliminarne izborne rezultate za Opštinu Gračanica, rekao da su oni posledica prevelikih obećanja, te ucena i pritisaka na birače od strane Srpske liste.
  • 17.10.2021
Gračanica: Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi
Prema malom uzorku obrađenih listića od strane CIK (do 21:10 časova, 13,37%) kandidatkinja Srpske liste Ljiljana Šubarić ubedljivo vodi u odnosu na nezavisnog kandidata Branimira Stojanovića.
  • 17.10.2021
Milović: Glasajte po svojoj savesti

Kandidat za gradonačelnika Zvečana ispred Srpske liste, Dragiša Milović, pozvao je građane da glasaju „po svojoj savesti“, a da se nakon toga radi „pored rešavanja infrastrukturnih problema koje opština Zvečan ima, pre svega na stabilizaciji prilika, odnosno na bezbednosti“.

  • 17.10.2021