Vesti
Politika

Vulin: Grčka ne menja stav o Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je u Atini sa predsednikom Vlade Republike Grčke Kirijakosom Micotakisom, koji mu je još jednom potvrdio da se pozicija Grčke po pitanju nepriznavanja Kosova neće menjati.
Vulin: Grčka ne menja stav o Kosovu
Vulin i Micotakis (Foto Mup Srbije)

"Grčka neće priznati Kosovo, Grčka će ostati na pozicijama međunarodnog prava i čvrste podrške Republici Srbiji. Zahvalan sam predsedniku Micotakisu na takvom stavu i zahvalan što će se politika Grčke nastaviti u pravcu najboljih mogućih odnosa sa Srbijom", rekao je ministar Vulin posle sastanka.

Vulin, koji je od 2017. i predsednik srpskog dela Mešovitog komiteta sa Republikom Grčkom, istakao je da pomoć koju je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u ime srpskog naroda uputio bratskom grčkom narodu i Grčkoj nailazi na veliku i iskrenu zahvalnost.

"Pomoć Srbije se ovde ceni, prepoznaje i predsednik Vlade Micotakis je još jednom u ime grčkog naroda i grčke Vlade izrazio svoju veliku zahvalnost, ali je i rekao da se od Srba pomoć uvek očekuje, jer je očekujete od onih sa kojima ste najbliži i sa kojima delite ne samo religiju i geografski prostor već i iste vrednosti", naveo je srpski ministar policije.

Istakao je da mu je bilo veliko zadovoljstvo što je u ime predsednika Vučića i srpskog naroda mogao da prenese izraze solidarnosti i pokaže koliko smo spremni i sposobni da pomognemo svima kojima je pomoć potrebna.

Ministar je rekao da je predsednik Vlade Grčke Micotakis izrazio želju da poseti Srbiju i dodao da se nada da će se to dogoditi na zimu i da Srbija voli da dočekuje svoje prijatelje.Ostale vesti

Pahor: Prevazići nesporazume i nastaviti dijalog
"Dijalog nije jednostavan i može se doći do kraja ukoliko postoji politička volja dveju strana", poručio je u Prištini slovenački predsednik Borut Pahor.
  • 29.11.2021
Pahor stigao u Prištinu
U Predsedništvu Kosova počeo je sastanka predsednice Vjose Osmani i predsednika Slovenije Boruta Paroha. 
  • 29.11.2021
Vučić: Srbija ne treba da prizna Kosovo
"Srbija ne treba da prizna samoproglašenu nezavisnost Kosova, već treba da se bori koliko je moguće politički i da čuva mir, da zemlja ide napred, da bi mogla jasno da kaže sve što danas može da kaže", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 29.11.2021
Diplomatske misije u Prištini upozorile na oprez zbog mogućih napada

Diplomatske misije u Prištini upozorile su svoje osoblje da izbegavaju gužve i velike tržne centre jer, prema njihovim saznanjima, postoji rizik od mogućeg napada do 30. novembra.

  • 28.11.2021
Odbijen zahtev kosovskih ministara da posete Preševsku dolinu
Srbija je rano jutros odbila zahtev kosovskih ministara da posete Medveđu, Bujanovac i Preševo. Ministri Ljiburn Aljiu, Hekuran Murati, Arberie Nagavci i Hajrula Čeku podneli su zahtev zu posetu 27. i 28. novembra.
  • 27.11.2021
Rama: Glasao bih
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je nakon sastanaka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Elbasanu da će glasati "za" ujedinjenje sa Kosovom, kad god bude napravljen demokratski i miran referendum.
  • 26.11.2021